Podelitev nazivov za Naj prostovoljca/ko in Naj organizacijo

Slika je simbolična
Naš čas

Mladinski center Velenje, Mladinski svet Velenje ter Mestna občina Velenje vabijo na podelitev nazivov za Naj prostovoljce in Naj organizacijo  za leto 2023, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom župana Petra Dermola.

V petek, 14. junija, bodo ob 17. uri v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce v 2023 v Mestni občini Velenje. O izbiri prostovoljk in prostovoljcev leta je na podlagi prispelih prijav odločala komisija. Z natečajem želijo izpostaviti osebe in organizacije, ki s prostovoljnim delom nadaljujejo tradicijo prostovoljnega udejstvovanja v lokalni skupnosti. Za naj prostovoljca/prostovoljko so preko natečaja prejeli 5 predlogov, za naj organizacijo pa eno.

Naj prostovoljka/prostovoljec bo prejel za nagrado darilni bon v višini 300 evrov, naj prostovoljska organizacija pa darilni bon v višini 1.000 evrov.

Slovenska filantropija je tudi letos ponovno Mestni občini Velenje podelila naziv prostovoljstvu prijazna občina. S podelitvijo naziva so izpostavljene občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.