Rdeča dvorana bo postala epicenter inovacij

Jutri, v petek, 7. junija, bo Velenje postalo pravo središče tehnološkega navdiha in ustvarjalnosti. Rdeča dvorana bo gostila 3. Državno tekmovanje v LEGO robotiki – WRO, ki bo privabilo mlade talente iz vse Slovenije. Tekmovanja se bo udeležilo 57 ekip in 172 tekmovalcev s trenerji, starih med 8 in 19 let, ki se bodo pomerili v treh glavnih disciplinah: ROBOMISSION, ROBOSPORTS in FUTURE INNOVATORS.

Tekmovalci bodo prikazali svoje izjemne spretnosti in inovativnost v nalogah, ki se osredotočajo na aktualno temo “Zavezniki Zemlje”. Mladi tehnološki navdušenci bodo z uporabo robotov simulativno pomagali prebivalcem vasi pri pregledovanju zelenjave, zalivanju vrta, preoblikovanju mest v zelene oaze ter obnovi mest po naravnih nesrečah. Njihova prizadevanja ne bodo zgolj tekmovalne narave, ampak bodo tudi prispevala k večji ozaveščenosti o trajnostnem razvoju in uporabi obnovljivih virov energije. Z reševanjem nalog bodo mladi tekmovalci pokazali, kako lahko tehnologija prispeva k trajnostnemu razvoju in izboljšanju kakovosti življenja.

S sodelovanjem na državnem tekmovanju WRO Slovenija imajo najboljše ekipe priložnost, da se kvalificirajo za Svetovno olimpijado v robotiki, na kateri se bodo pomerile z najboljšimi ekipami iz več kot 100 držav. Svetovna olimpijada, ki bo letos potekala od 28. do 30. novembra 2024 v Turčiji, je vrhunec tekmovanja in priložnost za mlade, da svoje spretnosti in znanja preizkusijo na globalnem nivoju.