Ob Velenjski plaži bo brnelo

čoln
n/a

Mednarodno tekmovanje za pokal Mestne občine Velenje – International Model Boat Racing Association iMBRA LEAGUE 2024

Društvo modelarjev Modelar Velenje organizira na Velenjskem jezeru ob Velenjski plaži ta konec tedna med 30. majem in 2. junijem mednarodno tekmovanje z modeli čolnov na daljinsko vodenje kategorije Endurance za Pokal MO Velenje.

Tekmovanja se bo udeležilo preko petdeset tekmovalcev iz desetih držav. Med njimi so že prijavljeni Ian Folkson, predsednik iMBRA, ter trije svetovni prvaki v svojih kategorijah. Tekmovanje je uvrščeno v koledar Mednarodne zveze za tekmovalne modele čolnov iMBRA Eastern Endurance League 2024.

Tabor za mlade modelarje

Letos bo Društvo Modelar v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije in Gibanjem Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije izvedlo še poletni Modelarski tabor za učence osnovnih šol iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki. Potekal bo od 26. junija do 2. julija na OŠ Gustava Šiliha Velenje.

Načrtujejo, da se bo tabora udeležilo do 20 mladih učencev oz. modelarjev, udeležence pa bodo predlagali učitelji tehnike oz. raziskovalnega področja šole. V društvu želijo, da se tabora udeležijo tisti učenci, ki si to zaslužijo s svojim dosedanjim delom oz. aktivnostmi na šoli. Pedagoški vodja tabora bo Karmen Hudournik, strokovno pa bodo tabor vodili učitelji tehničnega pouka in mentorji Društva modelarjev Modelar, dolgoletni izkušeni modelarji.

Med 4. in 10. avgustom se bodo člani društva Modelar udeležili svetovnega prvenstva iMBRA Endurance 2024 na Madžarskem. Poleg tega so v letošnjem maju z RC off-road avtomobili že izvedli tekmovanja in septembra jih čaka ena tekma na progi v Strugi.