UNI3 imenovala štiri nove častne člane

Priložnostno slovesnost v Vili Bianci so glasbeno obogatili vokalna skupina UNI3 Lastovke, ki se jim je pridružila operna pevka Urška Bider, na kitari jih je spremljal Franjo Jurovič, na harfi pa Naja Mohorič.

Velenje, 18. maja – Univerza za tretje življenjsko obdobje (UNI3) Velenje vsaki dve leti razglasi častne člane, ta naziv pa pridobijo tisti, ki so k razvoju in napredku univerze prispevali s svojim aktivnim delovanjem kot mentorji, animatorji ali člani odborov in komisij. Letos so to postali Marija Lesjak, Ana Marija Pokorny, Marija Ana Centrih in Ciril Zdovc.
Kot je povedal predsednik UNI3 Rajmund Valcl, so v vseh letih do njegovega predsedovanja pred dvema letoma razglasili le tri častne člane, sam pa se je zavzel, da bi jih več. »Imamo zelo veliko dolgoletnih članov, ki so zelo dejavni in prispevajo k razvoju, napredku in promociji UNI3, zato menim, da bi si ta naziv zaslužilo več članov. Tako smo jih lani imenovali pet, letos pa štiri. Letos smo sprejeli tudi pravilnik o imenovanju častnih članov in v skladu z njim jih bomo zdaj imenovali vsaki dve leti,« je povedal Valcl.

Popevke jih vrnejo v mladost

Scenarij je pripravila Neva Hvalec, ki je skupaj z Manjo Šmarčan vodila prireditev. Lastovke že 15 let vodi Tadeja Cigale. Večinoma v vokalni skupini vsa leta pojejo iste pevke, žal pa na število in sestavo že vplivajo leta in zdravstvene težave članic. Njihov glasbeni repertoar je pester. Če bi od starejših pevk pričakovali, da bodo v glavnem prepevale slovenske ljudske pesmi, lahko presenetijo tudi z večno zelenimi slovenskimi popevkami in tujimi pesmimi v slovenskem jeziku. Tadeja Cigale je mnoge od teh pesmi priredila in slišali smo zanimive glasbene venčke.