Slogan Mladi ste šefi priča o moči in glasu mladih

Mladinski center (MC) Velenje je predstavil novo spletno stran, skupaj z novo komunikacijsko strategijo in prenovljeno podobo.

Glavni cilj teh sprememb je še bolj ozaveščati splošno javnost o pomenu mladinskega dela. Direktor Janko Urbanc, avtor celostne grafične podobe in kreative Jure Tovrljan ter mladinska delavka, vodja informiranja in odnosov z javnostjo Špela Verdev so na tiskovni konferenci izpostavili ključne novosti in pomen teh posodobitev.

Mladi ne le gledalci, temveč tudi aktivni udeleženci

Urbanc je poudaril, da se ekipa zaveda bogate zgodovine mladinskega centra, ki je eden najstarejših v državi. »Srečanje je bilo sklicano z namenom, da predstavimo novo komunikacijsko strategijo. Ta je namenjena izboljšanju komunikacije z mladimi uporabniki, s strokovno javnostjo, z lokalno skupnostjo in odločevalci, s čimer želimo poudariti pomembnost in pomen mladinskega dela,« pojasni uvodoma direktor, ki se mu zdi, da so se zaradi modernih časov in novih komunikacijskih kanalov soočili z izzivom osvežitve celostne grafične podobe centra. Poleg tega so prenovili tudi spletno stran.

Mladi ste šefi

Slogan Mladi ste šefi kaže na moč in glas, ki ga dajejo mladim, vključujejo pa jih tudi v najrazličnejša področja svojega delovanja. »Opažamo, da so mladi včasih sramežljivi, vendar se hitro aktivirajo, ko dobijo priložnost. Primer je Festival mladih kultur Kunigunda, v okviru katerega vsako leto pri pripravi programa sodeluje okoli 60 mladih. V vsakodnevnih dejavnostih, kot so klub MC Plac, Hostel Velenje, multimedijski center Hiša bendov, pa imamo od 80 do 100 aktivnih mladih sodelavcev.«

MC Velenje prerasel osnovno poslanstvo

Med gosti na tiskovni konferenci so bili direktorica Zavoda Mreža MaMa mag. Maja Hostnik, vodja Urada za družbene dejavnosti MOV Marko Pritržnik in podžupanja MO Velenje Aleksandra Vasiljević. Marko Pritržnik je poudaril pomembno vlogo MO Velenje pri podpori Mladinskega centra Velenje, ki deluje kot javni zavod: »Občina kot ustanoviteljica že s tem jasno izraža podporo mladim. Mladinski center je v preteklih letih znatno prerasel osnovno poslanstvo in se vedno znova vrača k temu, da predstavlja okvir za našo mladino ter ji daje priložnosti, da sama oblikuje vsebino. S svojimi projekti in dejavnostjo so, tako na lokalnem in nacionalnem kot tudi mednarodnem nivoju dodali veliko vrednost našemu mestu. Zato bo MO Velenje vedno ponosno ostala financer mladinskega centra.«