Sedem flavtastičnih navdušilo

V atriju Velenjskega gradu je v okviru programa Mednarodnega dneva muzejev, ki ga vsako leto 18. maja praznujejo evropski muzeji, skupina Flavtastičnih 7 izvedla koncert, na katerem so članice predstavile različna dela klasičnih in modernih skladateljev, pa tudi nekaj lastnih skladb ali priredb.

Koncert je bil duhovito zaokrožen z veznim besedilom, ki ga je ustvaril in interpretiral vsestranski umetnik Ambrož Kvartič.

Flavtastičnih 7 sestavlja sedem akademskih flavtistk in profesoric flavte iz Velenja in okolice, ki so se združili iz želje po skupnem muziciranju – Neva Berke, Nina Fajfar Baša, Agata Gojkošek, Diana Štih, Mojca Ušen Tkalčec, Ana Zajc Smolčnik in Špela Zamrnik. Agata Gojkošek, tudi skladateljica, je v zadnjem času napisala kar nekaj skladb in priredb za flavto v različnih sestavih. Njena najnovejša skladba »Circus Flautasticus« je bila napisana za Slovenski orkester flavt, katerega članice so vse flavtistke. Razširjeno zasedbo so dopolnili glasbeniki Nina Verboten, Leon Cesarec, Tomaž Smolčnik in Lenart Gojkošek (tolkala). S klavirjem, kontrabasom in tolkali so popestrili družino flavt, ki jo sestavljajo pikolo flavta, koncertna flavta v C-duru, alt flavta in bas flavta. Ambient Velenjskega gradu je s svojo akustiko lepo poudaril zvok flavte in občinstvo je doživelo čudovit majski večer.