Stavkovne srede ostajajo

Zaposleni na 34 od 58 upravnih enot nadaljujejo s stavko do izpolnitve zahtev.

Na 15 upravnih enotah še vedno ohranjajo stavkovne srede. Sindikat državnih organov opozarja na pritiske, ki so jim izpostavljeni stavkajoči, in so že sprožili inšpekcijske postopke.

Predsednica sindikata UE Velenje Danica Pustatičnik je pojasnila: »Naša upravna enota je začela stavkati januarja, stavkali smo tri dni zaporedoma, nato je bil kratek premor, zdaj pa stavkamo praktično že od marca naprej vsako sredo. Kljub prizadevanjem ni prišlo do sporazumnega dogovora med predstavniki upravnih enot in vladne strani, zaradi česar stavka še ni prekinjena. Težko rečem, zakaj, ampak dejstvo je, da bi bilo treba malo razmisliti, v kakšnem stanju smo zaposleni na upravnih enotah. Zdaj smo ugotovili, da smo bili predolgo tiho in da se je vedno pozabilo na nas. Mi smo že malo popuščali, a vladna stran je neomajna. Vsi se sklicujejo na krovna pogajanja, zato ne vemo, kaj nas v bodoče še čaka.«

Na upravnih enotah vztrajajo pri osnovnih zahtevah. Želijo si normalnega delovnega okolja, izboljšave pri plačah in dodatne zaposlitve, saj se soočajo s stalnimi novimi nalogami, vendar pa dodatnih zaposlitev nimajo. Opozorila je tudi na nezadovoljstvo med zaposlenimi: »Smo enotni, če ne bi bila večina zaposlenih za stavko, ne bi stavkali,« je sklenila predsednica sindikata.