Pokal Šaleške doline znova v ženske roke!

Topolšica, 12. maja – Po Topolšici je znova odmeval glas harmonike, ker se je odvilo že 3. Harmonikarsko tekmovanje za pokal Šaleške doline, ki ga organizira Robert Goličnik s sodelavci. Šaleška harmonika je samostojno tekmovanje in hkrati tudi predtekmovanje za najstarejše in najprestižnejše harmonikarsko tekmovanje v Sloveniji – Zlato harmoniko Ljubečne.
Robert je v ta projekt povezal vse tri občine in župane Šaleške doline. Letos so se prireditve udeležili Tone Brodnik, vodja Urada za komunalne dejavnosti v MO Velenje, podžupanja Občine Šmartno ob Paki Marjanca Peršič in župan Občine Šoštanj Boris Goličnik, ki je tudi nagovoril obiskovalce, ki so prišli iz vse Slovenije. Skupaj s predsednico KS Topolšica Petro Lipičnik in predstavnico Alpeksa Romano Ograjšek so za vse nastopajoče in goste pripravili darila ter ob enem s predsednikom Šaleške in Zlate harmonike Ljubečne Robertom Goličnikom podelili priznanja, darila in pokal zmagovalcu.
V tekmovalnem delu je nastopilo 36 tekmovalcev, ki jih je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali trije mojstri tega instrumenta: Peter Fink, Žan Bregar in Toni Sotošek. Sodniki so imeli težko nalogo, saj so bili vsi tekmovalci izvrstni in tako zelo izenačeni, da je o zmagovalcu odločal revijalni del, kjer se sicer predstavijo zmagovalci devetih kategorij.
Medtem ko je komisija seštevala točke, je enourni premor popestril znan slovenski ansambel Petra Finka, tik pred razglasitvijo pa so vsi harmonikarji skupaj z ansamblom Šepet zaigrali nekaj skladb.

15. septembra pa na Ljubečni!

Pokal Šaleške doline je že tretjič šel v ženske roke. 1. mesto je osvojila Tina Vrhovnik Kalajžič z Raven na Koroškem, 2. mesto Gašper Štajnar iz Škofljice, 3. mesto pa Jakob Štigl iz Laškega.
Mnogo jih je prejelo zlata in srebrna priznanja Šaleške harmonike, ti pa so se tako uvrstili na prestižno finale Zlate harmonike Ljubečne, ki bo letos 15. septembra na Ljubečni.
»Čestitke vsem in se vidimo prihodnje leto v Topolšici«« kličejo organizatorji.