Majhna občina potrebuje izkušnje velikih

Med vsakoletnimi gosti, udeleženci prvomajskega srečanja na tromeji občin Velenje, Slovenj Gradec in Mislinja, je tudi župan slednje Bojan Borovnik.

Priložnost izkoristi za pogovore s prijatelji iz sosednjih občin in kot pravi, sodelovanje med njimi še nikoli ni bilo tako dobro.

»Našemu sodelovanju se je začela priključevati tudi Občina Šoštanj in to tradicijo želimo nadaljevati. Želimo biti povezani, saj smo skupaj lahko močnejši in marsikaj postorimo. To je še posebej pomembno za našo občino, ki je majhna in potrebuje izkušnje velikih sosed. Naj bo to priložnost, da se zahvalim obema županoma mestnih občin s sodelavci, Petru Dermolu in Tilnu Kluglerju, ker nam res pomagajo. Verjamemo, da bomo z njihovo pomočjo prišli do kakšnega večjega projekta tudi v Občini Mislinja,« je dejal Borovnik. Pri tem je kot primer dobrega projekta izpostavil gradnjo Štrekne, kolesarske povezave, ki bo končno odprta v maju.

»Ta povezanost je nastala še med pokojnim županom MO Velenje Bojanom Kontičem in mano. Če takrat ne bi stopila skupaj, te kolesarske steze ne bi bilo,« je zatrdil. Še večja pa bo povezanost ob dokončanju ceste tretje razvojne osi. »Cesta bo imela pomen predvsem za razvoj gospodarstva. Veliko podjetij odhaja s Koroške predvsem zaradi slabe cestne povezave. Enak problem imajo v Šaleški dolini. Prepričan sem, da bosta zaradi nove ceste dobila večji razmah tako gospodarstvo kot turizem,« je še dodal Borovnik.