Zgodba o uspehu, vztrajnosti in vrednosti življenja

Šoštanj, 25. aprila – V Kulturnem domu Šoštanj smo bili priča ganljivi predstavitvi dokumentarnega filma Mirana Rudana z naslovom Amen.

Film odpira vpogled v štiridesetletno glasbeno pot priznanega slovenskega pevca. Mag. Milojka Bačovnik Komprej z Zavoda za kulturo Šoštanj, ki je bila z Društvom Zabava organizator dogodka, je delila svoje misli: »Ko sem izvedela za premiero filma v Ljubljani ob 40. obletnici Miranovega delovanja, sem si takoj zaželela, da bi tak dogodek gostili tudi pri nas. Veselje do tega projekta je delilo tudi naše lokalno vodstvo z županom Borisom Goličnikom na čelu, kar je olajšalo organizacijo dogodka.

Gre za pevčevo glasbeno ustvarjanje, ki je pravzaprav njegova življenjska zgodba. Film je izjemno iskren ter prikazuje vzpone in padce, ki so del vsakogar. Nosi več plasti sporočilnosti, ki nagovarjajo vsakega gledalca na svoj način. Gre za zgodbo o uspehu, ki nas spomni, da je vsaka pot do uspeha polna izzivov, vzponov in padcev, a je ključno vztrajati in nikoli obupati. Hkrati je to tudi zgodba o življenju, njegovih raznolikih barvah in odtenkih, ki jih doživljamo skozi svoje izkušnje. Film nas uči, da se nikoli ne smemo predati, pa naj bo položaj še tako težek, saj vsaka preizkušnja prinaša novo moč in modrosti,« je povedala Milojka Bačovnik Komprej.

Miran Rudan je v filmu Amen pokazal svojo predanost vsemu, kar počne, in pogum. »Ta zgodba je o uspehu, življenju, vztrajnosti in vrednosti življenja, ki postane še očitnejša skozi težke preizkušnje. Celotna zgodovina od nekdaj do danes je prikazana na najlepši možni način v tem eno uro in pol dolgem filmu. Projekt smo pripravljali kar dve leti in mislim, da nismo izpustili nobene podrobnosti. Vse je skrbno zasnovano in izvedeno, kar daje filmu resničnost in globino. Zaradi uspeha filma v Ljubljani sem si zaželel, da si ga ogleda čim več ljudi, zato smo se odločili za brezplačne projekcije. Mislim, da bo film navdušil gledalce in jim ponudil lepo zgodbo o moji štiridesetletni karieri,« je dejal pevec in dodal, da glede njegovih vzponov in padcev še kako drži, da je življenje igra, v kateri na začetku nikoli ne veš, koliko je ura.