»Gusarji« imajo prenovljeno igrišče

Prenovo je doživelo še zadnje od 15 otroških igrišč v MO Velenje – Gusarjevo igrišče na Foitovi cesti. Postavljeni so novo večnamensko trojno igralo, dve dvojni gugalnici, gugalnica vaga in vzmetno igralo. Uredili smo tudi varnostno podlago (prodec). Vrednost investicije je znašala nekaj več kot 50 tisoč evrov. Igrala je dobavilo in postavilo podjetje ROLI iz Maribora. Še letos bodo na igrišče postavili še tri klopi in dodaten koš za odpadke ter posadili drevesa.
Vreme v decembru seveda ni najbolj naklonjeno igranju na zunanjih otroških igriščih, zato so ob odprtju na novo igrišče stopili le otroci pevskega zbora Vrtca Velenje enote Najdihojca in zapeli dve pesmi. Zbrane je nagovoril velenjski župan Peter Dermol, ki je otrokom zaželel predvsem čim več užitkov na igrišču.
Kakšna pridobitev je to za Mestno četrt levi breg zahod, je članica sveta Darinka Barle povedala: »V Svetu MČ se vedno trudimo, da zadovoljimo želje in potrebe naših prebivalcev, posebej otrok, in zato smo izredno veseli obnovljenega Gusarjevega igrišča. Na njem je vedno polno otrok, saj se nahaja v središču blokovskega naselja. Veseli so ga tudi starši, ki lahko otroke pustijo na igrišču same. Zato je bila velika pridobitev že ograja okoli igrišča, ki pomeni varnost, saj je igrišče ob prometni cesti. Prihodnje leto bo igrišče dobilo še boljšo ograjo, ki bo tudi zaklenjena, saj se sicer ponoči na njem zbirajo različni ljudje in na njem puščajo stvari, ki ne spadajo na otroško igrišče,« je povedala in dodala, da imajo na občini veliko posluha za njihove potrebe. Te se nanašajo predvsem na parkirišča, ki jih je vedno premalo.