Čudeži se dogajajo

Upravljavci Mozirskega gaja ob reki Savinji v Mozirju – člani Ekološkega Hortikulturnega društva – pravijo, da čudeži obstajajo.

Maja Horvat, predstavnica društva, to pojasnjuje: »Eden od velikih čudežev, ki je še posebej razveselil nas ­– in prepričani smo, da tudi številne obiskovalce gaja – je, da bomo jutri (v petek, 2. decembra) odprli 8. Božično bajko Slovenije. Odprta bo do 7. januarja prihodnje leto vsak dan od 16. do 21. ure.«

Pojutrišnjem (v petek) bo Mozirski gaj odprl vrata in povabil ljubitelje narave in vsega lepega na ogled 8. Božične bajke Slovenije.

 Vse bližje 2 milijonoma prazničnih luči

Vsaka božična bajka je nekaj posebnega, pravi sogovornica. Vsaka ponuja svetlobne in atraktivne zgodbe. Letos bodo prižgali 1,8 milijona prazničnih luči in vse bliže so obljubam, da bo v parku cvetja ob reki Savinji v Mozirju kmalu zasijalo 2 milijona luči – za vsakega Slovenca ena. Obljubljene nove svetlobne zgodbe napoveduje z rdečo barvo ozaljšan vhod v park. Barva ponazarja pogum, moč in energijo in kaže na to, da se upravljavci parka ne dajo in da bodo zanj zavzeto skrbeli tudi v prihodnje.

Nekaj posebnega bo tudi svetlobna mavrica. Z mavričnimi barvami željo spomniti, da za vsakim dežjem posije sonce. Evropski drevored bo zažarel v beli barvi – ta simbolizira mir in harmonijo, sodelovanje in prijateljstvo. Zagotovo, še meni Maja Horvat, bodo najmlajši in tisti, ki so otroci po duši, navdušeni nad Začaranim vrtom, ki so ga odeli v roza barvo in predstavlja pravi pravcati Barbie svet. Hkrati s sabo nosi tudi pomembno sporočilo – sporočilo samozaupanja in samozavesti ter lepoto raznolikosti.

V pravljično odetem Mozirskem gaju se bodo mudili tudi dobri decembrski možje, na stojnicah pa bodo na voljo zanimiva darila domačih obrtnikov in pridelovalcev.