Dela na infrastrukturi gredo h koncu

Velenje, 27. novembra – V MO Velenje poteka nekaj investicijskih del na infrastrukturi, nekatera dela so že zaključena.

25. novembra so odprli 300 metrov asfaltiranega odseka ceste Sedovnik–Krhovnik v Cirkovcah, s čimer so olajšali dostop petim družinam. V začetku decembra bodo odprli prenovljeno Gusarjevo igrišče med Prešernovo in Foitovo cesto. Ob tem so preplastili tudi cesto pred garažami na Foitovi.

V Vinski Gori se končuje gradnja kanalizacije na območju Podvina in Pirešice in je odprtje predvideno v začetku decembra, prav tako odprtje novega pločnika ob Ljubljanski cesti. Do konca meseca bo končana obnova vodovoda in kanalizacije na Podgorski cesti v KS Pesje, razsvetljava v Kavčah in Ložnici ter druga faza vodovoda Prelska Petelinjek v KS Vinska Gora. Saniran je plaz Trbul v Zgornjem Šaleku, cestišča po gradnji brezžičnega omrežja Rune v Vinski Gori in Kavčah asfaltirajo in gradnjo zaključijo v Lokah.

V KS Šentilj se začenja gradnja nadaljevanja pločnika, zaradi česar bo na cestah prihajalo do polovičnih zapor. Ob tem bo urejena tudi meteorna kanalizacija, javna razsvetljava, v skupni vrednosti 90 tisoč evrov z ddv, zaključek pa je predviden glede na vremenske razmere spomladi 2024.

»Vse te investicije izhajajo iz potreb krajank in krajanov in jih vsako leto skupaj s krajevnimi skupnostmi načrtujemo pri pripravi proračuna. Zato jih lahko letos uspešno realiziramo in podoben način smo ubrali tudi letos, ko pripravljamo proračun za prihodnje leto. Seveda pa bo izvedba odvisna o finančnih zmožnosti,« je povedal župan MO Peter Dermol.