Športni park še pred zimo

Župan Boris Goličnik je podpisal pogodbi z direktorjema podjetij Nivig Celje, d. o. o., Luko Petrakom, in FS Group, Dob pri Ljubljani, d. o. o., Milošem Junkarjem za izvedbo velikega nogometnega igrišča z umetno travo v sklopu gradnje Športnega parka Šoštanj.

Dve pogodbi so podpisali, ker je bilo javno naročilo razdeljeno v dva sklopa: Nivig bo izvedel gradbena dela v vrednosti 315 tisoč evrov, podjetje FS Group pa bo dobavilo in vgradilo umetno travo in opremo v vrednosti 283 tisoč evrov. Podjetje ima bogate reference na tem področju in je vodilno na področju gradnje športne infrastrukture v tem delu Evrope. Med drugim so gradili veliko in majhno igrišče z umetno travo v Velenju, igrišče Olimp v Celju in številne druge.

Ob podpisu pogodbe je župan povedal, da pričakuje, da bodo dela izvedena kakovostno in v dogovorjenem roku. Poudaril je odlično delo šoštanjskega nogometnega kluba – na zelenicah pod Vilo Široko je vsak dan zelo živahno, saj tam v različnih selekcijah trenira več kot 150 otrok in mladostnikov. Nova pridobitev naj bi bila dokončana še pred zimo. Prav v zimskem času so igrišča z umetno travo najbolj dobrodošla.

Gradnjo igrišča je Občina Šoštanj prijavila na tri razpise za pridobitev sredstev in bila uspešna tako pri Fundaciji za šport v višini 74 tisoč evrov, pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport v višini 100 tisoč evrov kot tudi Nogometni zvezi Slovenije v višini 25 tisoč evrov.