Poslavlja se pridna generacija devetošolcev

Župan Boris Goličnik je v Vili Mayer pripravil sprejem za najboljše osnovnošolce – tiste, ki so v vseh letih dosegli odlični uspeh, in za prejemnike zlatih priznanj na tekmovanjih na državnem nivoju.

Ob tem je povedal, da se je tega srečanja z devetošolci še posebej veselil, saj gre za mlade, ki predstavljajo prihodnost Občine Šoštanj. »Gre za lep dogodek, poln emocij, Ponosen sem na mlade, saj se zavedam, da je uspeh plod trdega dela njih samih, staršev in učiteljev. Odlično je zelo lepa beseda, pot do odličnosti pa je težka, naporna, potrebne je veliko vztrajnosti in ambicioznosti. Zavedam se, da so mladi vložili veliko truda, zato jim želim veliko sreče na nadaljnji poti. Pred njimi je neskončno možnosti, prepričan sem, da bodo uspeli tudi v nadaljnjem življenju. Bom pa kot župan zelo vesel, če bomo v Šoštanju ustvarili okolje, v katerega se bodo radi vračali, ustvarjali in si tukaj ustvarili družine

Na sprejemu so bili tudi ravnateljica mag. Majda Zaveršnik Puc z obema pomočnicama, razredniki devetih razredov in mentorji. Povedala je, od kakšne generacije se poslavlja: »Jaz osebno in celoten učiteljski zbor si bomo letošnjo generacijo zapomnili po tem, da smo navezali poseben stik z otroki. Tudi z njihove strani je bila generacija, ki je znala spoštovati in upoštevali navodila. Zares lepa generacija, ki ji želimo vse lepo na nadaljnji poti. Veseli smo za vse, ki so prejeli nagrado za odličen rezultat, dobitnike posebnih priznanj, ponosni na športnike, ki so zastopali šolo, zlate bralce, pevce in pevke, ki so bili v zboru od petega razreda dalje,« je strnila besede ravnateljica, prepričana, da je njihova čaša znanja zelo bogata za tiste, ki ga želijo črpati. »Če si izberejo pravo šolo in nadaljnjo pot, imajo dobro osnovo in odskočno desko za naprej.«

Od osnovne šole se poslavlja pridna generacija, saj je kar dvajset takšnih, ki so vsa leta šolanja opravili z odliko. To so: Gaja Goršek, Hana Klančnik, Neja Mraz, Ana Novak, Nika Ogrin, Pia Ramšak, Tim Stropnik, Amadej Anželak, Nik Sovič, Ula Hribernik, Ela Ana Novak, Florijan Mežnar, Lenart Dermol, Ana Rotnik, Mojca Klavž, Ajda Breznik, Žana Turinek, Ema Zupanek, Tia Srebre in Eva Vodušek. Zlati priznanji na državnem tekmovanju iz znanja biologije (Proteusovo priznanje) sta dosegli Ula Ramšak in Ajda Breznik, ki je zlato priznanje osvojila tudi na tekmovanju iz kemije (Preglovo priznanje). Jaka De Costa je prejel zlato priznanje iz logike, Ema Zupanek pa je bila izjemno uspešna na 3. mednarodnem likovnem natečaju Otroška grafika.

Po končanem uradnem delu je sledilo sproščeno druženje v preddverju, kjer je župan še enkrat čestital vsem in jim zaželel lepe počitnice.