Terme Tuhelj praznujejo 20. rojstni dan in napovedujejo velike novosti!

Že dve desetletji »pišejo« eno najuspešnejših turističnih zgodb na celinski Hrvaški, pred njimi pa je nov investicijski cikel, ki se začenja to poletje z novim adrenalinskim toboganom na zunanjih bazenih ter izgradnjo lastne sončne elektrarne in kotlovnice na lesno biomaso.

Širitev, rekonstrukcija in posodobitev notranjih bazenov Vodnega planeta, nadaljnja digitalizacija poslovanja, lastna sončna elektrarna in kotlovnica na lesno biomaso ter nov adrenalinski tobogan Tuhi Slide, ki bo povečal privlačnost samega zunanjega bazena, so del investicijskega cikla Term Tuhelj, ki letos praznujejo svoj 20. rojstni dan. Terme Tuhelj, v lasti Term Olimia, so ena največjih slovenskih naložb v hrvaški turizem, ki že dve desetletji piše eno najuspešnejših turističnih zgodb.

Dve desetletji odličnosti in poslovnega premišljevanja je minilo v trenutku, vendar uspeh – kot pravijo v termah – ni prišel sam po sebi, ampak so od leta 2003, ko so kupili nepremičnine od nekdanjega lastnika TRC Mihanović, sistematično vlagali v infrastrukturo in nove izdelke ter, kar je najpomembneje, zaposlene, ki so še vedno osnova njihove uspešne poslovne zgodbe. Približno 30 milijonov evrov je bilo vloženih v obnovo obstoječih in gradnjo novih vsebin, oblikovanje nove ponudbe in izobraževanje zaposlenih v zadnjih 20 letih.

Od prenove obstoječega hotela leta 2003 in izgradnje največjega kopališča na Hrvaškem s skupno 5000 m2 vodne površine ter wellness centra SPAeVITA so Terme Tuhelj postale prava oaza hedonizma v osrčju Zagorja. Od zdravilnega blata in termalne vode, ki sta temelj razvoja termalnih in wellness storitev, do certifikata »Sustainable hotel«, ki so si ga prislužili že leta 2013, do pravega umetniškega »paviljona« – Terme Tuhelj so posebne v marsičem.

Foto: Nino Verdnik