Povzpeli so se v mednarodni kulinarični vrh

n/a

Velenjski dijaki prvi na mednarodnem gastronomskem tekmovanju Biser mora 2023

Velenje, 7. aprila – Saša Miklavžina, Sara Klančnik, Jan Cerkovnik in Ian Žvipelj, dijakinji in dijaka programov gastronomija ter gastronomske in hotelske storitve Šole za storitvene dejavnosti (SŠD) Šolskega centra Velenje, so od 28. do 31. marca  tekmovali na 18. mednarodnem kulinaričnem festivalu Biser mora v hrvaškem Supetru na otoku Braču.
V kategoriji timsko tekmovanje srednjih šol, v kateri se je pomerilo 40 ekip iz 20 držav, se je Šola za storitvene dejavnosti z drugim najvišjim številom osvojenih točk med vsemi sodelujočimi uvrstila na najvišje mesto tudi med sodelujočimi slovenskimi šolami. Dijakinji Sara Klančnik in Saša Miklavžina sta za uvrstitev v mednarodni kulinarični vrh prejeli zlato kolajno in priznanje. Prav tako je Saša Miklavžina prejela najvišje število točk med vsemi tekmovalci v kategoriji »Rižote«.
Skupaj so tako dijaki ŠSD prejeli štiri zlate, eno srebrno (Ian Žvipelj) in tri bronaste kolajne (Ian Žvipelj in Jan Cerkovnik). Ocenjevalno komisijo so prepričali z izvirnostjo krožnikov, s pravilno pripravo in z izborom jedi, s pretanjenim okusom ter z moderno sodobno dekoracijo in postrežbo.  
Mentorici Saši in Sari sta bili Simona Pompe in Marijana Novak, Janu in Ianu pa Janez Jevšnik.