Muzej Velenje vabi na dogodke

Muzej Velenje
Naš čas

Velenje, 23. september 2024 – V torek, 24. septembra, na Velenjskem gradu pripravljajo projekcijo dokumentarnega filma Zgodovina planinstva v zahodnem delu Šaleške doline. V sredo, 25. septembra, Muzej Velenje vabi v Muzej usnjarstva na Slovenskem na odprtje in javno vodstvo po občasni razstavi En kovač konja kuje, kol'ko žebljev potrebuje?

V torek, 24. septembra, velenjski muzealci in Šaleško muzejsko in zgodovinsko društvo ob 18. uri vabijo na Velenjski grad na projekcijo dokumentarnega filma Zgodovina planinstva v zahodnem delu Šaleške doline. Film je bil posnet ob letošnji 120. obletnici delovanja Planinskega društva Šoštanj.

V sredo, 25. septembra, Muzej Velenje vabi ob 18. uri v Muzej usnjarstva na Slovenskem na odprtje in javno vodstvo po občasni razstavi En kovač konja kuje, kol'ko žebljev potrebuje? Po razstavi, ki predstavlja kratko zgodovino iger in igrač v prvi polovici 20. stoletja v Šoštanju in njegovi okolici bosta popeljala avtorja dr. Miran Aplinc in Andželina Jukić. Razstava bo na ogled do 29. novembra.

Razstava je del večletnega projekta Muzeja Velenje, v okviru katerega se posvečajo raziskovanju otroštva v Šaleški dolini. Na razstavi si bo mogoče ogledati nekaj igrač iz prve polovice 20. stoletja in prebrati spomine domačinov na njihovo otroštvo. Predvsem so zanimive igrače in risbe igrač iz delavnice »Umetnostno lesna obrt in žgano slikarstvo Milan Horvat« iz Metleč pri Šoštanju, ki je delovala od leta 1938 do 1948.