Kdo bi pekel kostanj v središču mesta?

Župan na Radiu Velenje
Naš čas

V začetku oktobra je bil gost na Radiu Velenje župan MO Velenje Peter Dermol, ki je odgovarjal na vprašanja poslušalcev.

Valerijo zanima, kakšne so možnosti, da se v Velenju ponovno vzpostavi kotalkarski klub.

»Lokalne skupnosti vseskozi podpiramo različna športna društva. Več kot pol milijona evrov namenjamo za njihovo delovanje, poleg tega za uporabo zagotavljamo tudi brezplačne in dostopne javne prostore. Seveda pa lokalna skupnost oziroma občina sama ne odpira tovrstnih klubov. Če se pa pojavijo interes in ljudje, ki želijo imeti takšno društvo in ga oblikujejo, bomo pa seveda v MO Velenje takšen projekt takoj podprli. Če je torej kdorkoli v Velenju, ki ga to veseli, dobrodošel v naših pisarnah, da se dogovorimo, na kakšen način pristopiti.«

Alenka je opazila, da se je začelo rušenje Stare elektrarne, kjer je bilo veliko mačk oziroma živali. Kaj se bo zgodilo z njimi? Kdo bo poskrbel zanje?

»Na območju Stare elektrarne so se začela pripravljalna dela, to drži. V naslednjih dveh letih in pol želimo objekt prenoviti, ne bomo pa ga podrli. Ogrodje bo ostalo takšno, kot je danes, je pa potreben temeljite obnove. Obveščeni smo bili, da so na tam območju hranili mačke, izvajalci pa jih zdaj tam niso opazili in tudi sam sem šel to preverit. Če bi živali na tem območju bile, bomo obvestili pristojne službe, da bodo za njih tudi ustrezno poskrbele.«

Kako naj bi se pešci sprehajali po kolesarski stezi oziroma cesti proti Mislinji mimo bivšega Vegrada proti naselju Paka? Prej sta bila pešpot in prostor za kolesarje, zdaj pa kolesarji drvijo po obeh pasovih, pešci pa morajo hoditi po cesti.

...

Odgovore na vsa vprašanja si preberite v današnjem Našem času.