Sprejeli ukrepe za izboljšanje finančnega stanja

Svet zavoda Zdravstvenega doma Velenje obravnaval poslovanje zavoda in potrdil nove ukrepe za izboljšanje storitev

Velenje, 1. oktobra – Na seji Sveta Javnega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Velenje so člani obravnavali več pomembnih tem, ki so ključne za nemoteno delovanje zavoda in zagotavljanje visokokakovostnih zdravstvenih storitev za občane. Med najpomembnejšimi točkami je bil pregled poslovanja zavoda za obdobje januar–junij 2024, ki je pokazal negativno poslovanje.

»ZD Velenje je že začel izvajati potrebne ukrepe za izboljšanje finančnega stanja in zagotavljanje stabilnega poslovanja v prihodnje. Zavod se aktivno prilagaja spremenjenim razmeram, pri tem pa ohranja nemoteno zdravstveno oskrbo za vse prebivalce,« je povedal predsednik sveta zavoda Rok Plankelj.
Pomembna točka dnevnega reda je bila tudi potrditev novega cenika samoplačniških storitev v dispanzerju medicine dela, prometa in športa. S tem korakom želijo povečati dostopnost do teh storitev za širši krog uporabnikov ter omogočiti podjetjem, posameznikom in športnikom kakovostne zdravstvene preglede in ocene, ki so potrebne za varno opravljanje njihovega dela in dejavnosti.

Seznanili so se tudi z izsledki izrednega strokovnega nadzora Zdravniške zbornice Slovenije, ki je bil izveden zaradi dogodka 29. marca 2023. Obravnavali so celoten potek nadzora in njegove ugotovitve, kar bo pripomoglo k večji transparentnosti in izboljšanju varnosti pacientov ter kakovosti zdravstvenih storitev v prihodnje.

Svet zavoda se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje upravi ZD Velenje in vsem zaposlenim za njihov neprecenljiv trud pri zagotavljanju strokovnih, kakovostnih in dostopnih zdravstvenih storitev. Njihova predanost in profesionalnost sta ključnega pomena za uspešno delovanje zavoda, ki ostaja zanesljiv partner lokalni skupnosti, kljub številnim izzivom, s katerimi se soočajo v skrbi za zdravje občanov.