Maša Stropnik je nova vodja KS Šoštanj

Maša Stropnik
Naš čas

KS Šoštanj praznuje 8. oktobra – Za krajane vse leto pripravljajo številne dogodke, praznovali bodo s pohodom po Trški poti

Krajevno skupnost Šoštanj, ki praznuje svoj praznik 8. oktobra, od junija dalje vodi Maša Stropnik, dolgoletna članica Sveta KS Šoštanj in občinska svetnica. Tako je že desetletja vpeta v delo lokalne skupnosti in mesta Šoštanj, katerega potrebe dobro pozna. Na praznik so se pripravili z različnimi dogodki, ki vključujejo vse generacije. Tudi to je prioriteta Stropnikove; dati mestu družabni pridih, ob neformalnih in formalnih druženjih, ter tkanje novih poznanstev, ki so v današnjem času neprecenljivi.

V svetu krajevne skupnosti je Maša Stropnik že tretji mandat. Zato je sodelovala pri preteklih projektih, kot so Silvestrovanje v mestu, Golažijada, Praznik KS Šoštanj, Pohod po Trški poti, Pravljični pohod z baklami na Pusti grad in Praznična tržnica v decembru. Hkrati pa so naloge sveta tista manj prijetna, a še bolj nujna dela; opozarjanje občinskih služb na potrebna popravila in renovacije. Svet krajevne skupnosti je tudi tisti, ki daje pobude in išče nove izzive. Tega se Stropnikova zaveda in ker je mandat prevzela sredi leta, bo poskrbela, da bo načrt uresničen, za naslednje leto pa že načrtuje nekaj novega.

A nazaj k prazniku. V soboto, 12. oktobra, pripravljajo pohod po Trški poti, prijetni in znani trasi, ki bo tudi varno pospremljena in primerna za vse generacije. Ob 9. uri se zberejo na Trgu svobode tisti, ki so bolje kondicijsko pripravljeni, ob 10. uri pa tisti, ki bi se raje odpravili na lažjo turo. Vsi pa so vabljeni ob 17. uri na Trg svobode k zabavi z Vražjimi muzikanti.

Maša Stropnik tudi čestita vsem krajanom v imenu Sveta KS in v svojem imenu in jih vabi, da se s svojimi težavami in predlogi obračajo nanjo ali na ostale člane sveta.