Plaz v Skornem saniran do konca oktobra

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki ‒ Občina Šmartno ob Paki je s pomočjo državnih sredstev pristopila k sanaciji plazu Mežnar v Skornem. Plaz je bil evidentiran po neurju julija 2021 in je ogrožal območje nad lokalno cesto in javno potjo v naselju. Poleg škode na cestni infrastrukturi se je na tem območju letos pretrgal tudi glavni vodovod, kar je terjalo takojšnje ukrepanje.

Občina je na podlagi vloge za dodelitev sredstev za odpravo posledic za obnovo občinske cestne in komunalne infrastrukture od ministrstva za naravne vire in prostor pridobila 50 tisoč evrov, in sicer iz Programa odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi neurij s poplavami julija 2021. Po informacijah občinske uprave so sanacijska dela v polnem zamahu, končana pa naj bi bila do konca oktobra.

Izvedeni ukrepi bodo zagotovili stabilizacijo terena in zaščitili infrastrukturo, vključno z obnovo vodovoda, kar bo prispevalo k dolgoročni varnosti območja ter normalizaciji prometnih in komunalnih povezav na območju, še dodajajo na občinski upravi.