Na Gorici kmalu športni park za vse generacije

Park Lipa
mov

V Mestni občini Velenje intenzivno obnavljajo in urejajo zunanjo rekreacijsko infrastrukturo, ki bo nudila še boljše pogoje za preživljanje prostega časa na prostem za različne generacije ter spodbujala medgeneracijsko druženje in krepitev medsosedskih odnosov. Še ta mesec bodo začeli z izvedbo novega Večgeneracijskega parka Gorica – Lipa, za katerega so uspešno pridobili sredstva Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje prve faze projekta. Do konca leta bodo uredili pešpoti, večnamenski prostor za vadbo, naravne tribune in namestili instalacijo za javno razsvetljavo.

Območje v Krajevni skupnosti Gorica, v zaselku Lipa, kjer je trenutno manjše asfaltirano košarkarsko igrišče, bodo celovito preuredili v večji medgeneracijski športni park. Park bo namenjen preživljanju prostega časa, druženju in rekreaciji za vse starostne skupine. Skupna površina bo obsegala 14.793 m², projekt pa je razdeljen na dve fazi. V prvi fazi bodo uredili 500 metrov pešpoti, večnamenski prostor za vadbo, naravne tribune ter namestili instalacijo za javno razsvetljavo. Z deli bodo začeli še ta mesec, zaključili pa do konca leta. Gradbena dela bo izvajalo podjetje Dadgrad, d. o. o., ocenjena vrednost prve faze pa znaša 200.000 evrov, pri čemer bo polovico sredstev zagotovilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, polovico pa Mestna občina Velenje.

Druga faza, ki je predvidena za leto 2025, bo vključevala igrišča za košarko, odbojko, pumptrack progo, prostor za namizni tenis in šah, otroško igrišče, zunanji fitnes ter zasaditev več kot 70 dreves. Prav tako bodo namestili urbano opremo, kot so klopi, koši za smeti in pitniki. Ocenjena vrednost druge faze je 400.000 evrov, za katero bodo tudi spremljali razpise za pridobitev nepovratnih sredstev.

V Mestni občini Velenje je na voljo že vrsta športno-rekreacijskih površin za prostočasne aktivnosti, kot so Rdeča dvorana, Bazen Velenje, mestni stadion, pumptrack, skejt park, igrišči za ulično košarko, Velenjska plaža, kotalkališče, drsališče, smučarsko-skakalni center in številni drugi objekti. V suhem vremenu vabijo k obisku tudi športna igrišča, zunanje fitnes naprave, pohodne in sprehajalne poti, kolesarske steze ter igrišča za odbojko. Za športno vadbo je na voljo 12 šolskih telovadnic in 11 zunanjih igrišč ob šolah, prav tako pa tudi športna igrišča v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih.