Prvih 12 vlog za subvencioniranje termostatskih ventilov

8. avgusta je potekel prvi rok za odpiranje vlog, prispelih na Javni poziv za dodelitev subvencije za ukrep zmanjšanja porabe toplotne energije za fizične osebe, ki so odjemalci distribucijskega sistema toplote ali zemeljskega plina v MO Velenje. Komisija je odprla in pregledala 12 vlog za subvencioniranje nakupa in vgradnje termostatskih ventilov, ki pa so žal v veliki meri nepopolne. Vlagatelje bodo pozvali k dopolnitvam, nato bo sledila še preveritev vlog s tehničnega vidika.
Poziv je objavljen na spletni strani MO Velenje www.velenje.si. Vloge, ki jih bodo odpirali vsak četrtek, se upoštevajo po vrstnem redu prispetja do porabe sredstev oziroma najdlje do 30. oktobra 2024.
Upravičenci do subvencije so torej fizične osebe, ki so lastniki v večstanovanjski stavbi ali v eno- ali več družinski stanovanjski stavbi na območju MO Velenje in so aktivni odjemalci (z obračunano porabo energenta v tekočem letu) distribucijskega sistema toplote ali zemeljskega plina ter imajo pravico izvedbe ukrepov na stavbi, ki jih obravnava ta javni poziv. Vlogo za večstanovanjske stavbe lahko vloži le upravnik oz. skupni pooblaščenec, lastniki individualnih hiš pa posamično.
Dodatne informacije lahko dobite na sedežu MO Velenje, in sicer v ponedeljek od 12. do 15. ure, v sredo od 12. do 17. ure, v petek od 10. do 13. ure. Vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov info@velenje.si. Informacije lahko dobite tudi v Podnebno-energetski pisarni Velenje v Kreativnem centru Čuk v Starem Velenju, in sicer v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 12. ure, v torek in četrtek od 14. do 17. ure ali pa vprašanja pošljete na elektronski naslov pep@velenje.si.