Velenje tudi letos sodeluje v tekmovanju za urejenost mesta

Komisija Moja dežela
mov

Velenje je obiskala komisija tekmovanja Moja dežela. Gre za nadgradnjo tradicionalnega tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna, na katerem je Velenje v preteklosti v kategoriji večjih mest že devetkrat prejelo prvo nagrado za urejenost. Člane komisije so najprej sprejeli v Vili Bianci, kjer so jim predstavili najpomembnejše projekte v MO Velenje in tudi, kako so se lotili ureditve mesta glede na njihove lanskoletne ocene našega mesta. Ker to tekmovanje poteka že vrsto let, so se člani komisije odločili, da začnejo poleg ureditve samega mesta in turistične ponudbe ocenjevati tudi delovanje, povezovanje znotraj in zunaj občine, prostovoljstvo ter vsebine in projekte, ki jih MO Velenje pripravlja.

Zaradi drugačnih pravil letošnjega tekmovanja sodi sedaj Velenje v kategorijo Prepoznavni turistični kraji. Konec avgusta bo komisija v drugi sestavi ocenila še Staro Velenje, ki je prijavljeno v kategoriji Zgodovinska jedra.

Na sprejemu, ki so ga pripravili v Vili Bianci, je direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec predstavila delovanje Zavoda za turizem Šaleške doline in pestro turistično ponudbo. Sodelavki z Mestne občine Velenje Helena Knez in Marija Brložnik sta komisijo seznanili z aktualnimi projekti, s katerimi bo Velenje nadgradilo in izboljšalo podobo mesta ter kakovost življenja tako za domačine kot tudi za obiskovalce.