Poletno varstvo in aktivnosti za otroke

Počitniško varstvo
Naš čas

Število otrok se povečuje, kar lahko pripisujemo večji potrebi po tem varstvu in širjenju obvestil o programu

Velenje, 8. avgusta – Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Mladinski center Velenje v vseh devetih počitniških tednih, od 1. julija do 30. avgusta, organizirata poletno varstvo za mlajše šolarje (stare od 6 do 10 let) iz MO Velenje, Občine Šoštanj in Občine Šmartno ob Paki. Poletno varstvo, ki se v avgustu odvija na Efenkovi ulici v Velenju, vključuje pester program z družabnimi igrami, športnimi dejavnostmi, ustvarjalnimi delavnicami, sprehodi in vodnimi igrami.

Ira Preininger, vodja izobraževalnih in družbenih dejavnosti iz MC Velenje, pravi, da je za program veliko zanimanja otrok in obisk se vsako leto povečuje, kar pripisuje potrebi staršev po organizirani oskrbi med poletjem. »Letos imamo trenutno 24 otrok, kar je precej v primerjavi s preteklimi leti. Ta rast v številu otrok kaže, da se potreba po teh dejavnostih in organiziranem varstvu povečuje. Otroke peljemo na sprehod na športna in otroška igrišča ter jim omogočimo, da uživajo v različnih dejavnostih. Med vročimi dnevi smo organizirali vodne igre, kjer smo se obmetavali z baloni. Pripravljamo glasbene delavnice, v katerih otroci igrajo na afriške bobenčke. Vsak dan poskrbimo tudi za malico in kosilo.«

Organizirano poletno varstvo je namenjeno predvsem otrokom, katerih starši so zaposleni in potrebujejo zanesljivo in varno rešitev za svoje otroke. Ob prihodu jeseni, z začetkom novega šolskega leta bo ponovno začelo delovati popoldansko Središče mladih in otrok, ki nudi prijeten in varen prostor za otroke in mladostnike. Odprto bo od ponedeljka do četrtka med 13. in 20. uro in bo ponovno na voljo otrokom in mladostnikom.