Bankomat konec poletja?

Šmartno ob Paki – V začetku tega meseca je med občani Občine Šmartno ob Paki povzročila obilo slabe volje odstranitev bankomata pri nekdanji poslovalnici NLB-ja, kasneje trgovine z neživilskim blagom Nežka. Razumljivo, saj so komitenti in tudi nekomitenti banke ostali brez storitev, ki jih ta naprava omogoča. Za vsakršni dvig gotovine, plačilo položnic in podobnih bančnih transakcij morajo uporabniki na pot v Mozirje, Šoštanj ali Velenje. Tudi po preteku skorajda meseca dni od odstranitve bankomata težava še ni dobila epiloga.

Na šmarški občinski upravi so povedali, da so se v zvezi z nemožnostjo koriščenja teh bančnih storitev občani obračali tudi nanje in izražali slabo voljo. »Kolikor je bilo in je v naši moči se v rešitev nastale težave vključujemo že od takrat, ko je postalo jasno, da bo treba zaradi menjave lastnika prostorov, v katerih je bil bankomat, najti nadomestno lokacijo. Slednjih smo našli kar nekaj, uspešen dogovor pa smo sklenili z upravnikom stavbe Mercatorja. Prav tako smo pozvali upravnika stavbe in nove lokacije bankomata, novega lastnika prostorov, v katerih je bil bankomat lociran do zdaj, in banko (lastnica bankomata) naj se po odstranitvi slednjega s stare lokacije dogovorijo o takojšnji namestitvi na novi. Žal, do tega ni prišlo. Banka je bankomat brez predhodnega obvestila odstranila s stare lokacije, na novo pa za zdaj bankomata še ni namestila.«

Na občinski upravi so v začetku tedna še dodali, da čakajo pojasnilo banke in da trenutno nimajo informacij, kdaj bo bankomat ponovno na voljo za uporabo.

Obrnili smo se tudi na sedež NLB-ja, kjer nam je predstavnica za stike z javnostmi Maja Jaklič povedala, da se stvari premikajo in da se jih ne da rešiti v tako hitrem času tudi zato, ker je treba pridobiti soglasje vseh lastnikov. »Lahko pa povem, da je pogodba v podpisu. Na vprašanje, kdaj bomo lahko namestili bankomat in kje bo ta nameščen – v  notranjosti ali na zunanji strani objekta – vam v tem trenutku zaradi tega, ker je pogodba v podpisu, še ne morem odgovoriti,« je dodala Jakličeva.
Po neuradnih informacijah, ki jih Jakličeva ni zanikala niti potrdila, naj bi bankomat pri Mercatorju v središču Šmartna ob Paki namestili predvidoma do konca poletja.