Sanacija po poplavah še vedno aktualna

Velenje
Naš čas

Znova smo prejeli precej vprašanj poslušalcev radia in bralcev Našega časa za velenjskega župana Petra Dermola.

Velenje, 4. julija – Na telefonsko številko Radia Velenje za SMS-sporočila 031-26-26-26 in na FB-profil smo znova prejeli precej vprašanj poslušalcev radia in bralcev Našega časa za velenjskega župana Petra Dermola.

Poslušalca zanima, zakaj sanacija po poplavah poteka tako počasi.

»Sanacija poteka skladno s predvideno časovnico, je pa seveda v mnogočem odvisna tudi od aktivnosti države. Glede na to, da je vprašanje splošno, predvidevam, da se nanaša na lokalno okolje. Lahko povem, da smo vsa intervencijska dela, ki smo jih aktivirali lanskega avgusta, tudi uspešno zaključili. Največja intervencija je bila znotraj vodnega zajetja Ljubija, in ta dela so končana. Zdaj največ energije vlagamo v obnovo plazov. Pristopili smo k izdelavi projektne dokumentacije in na nekaterih delih že tudi uspešno sanirali plazove, in sicer tiste, ki ogrožajo bodisi stanovanjske objekte bodisi katerikoli del komunalne javne infrastrukture. Občani so me opozorili tudi, da so potrebna še dodatna vzdrževalna dela na vodotokih, na primer v Šaleku. Je pa res, da so večinoma vse ekipe prisotne v Zgornji Savinjski dolini, kjer sanacija še vedno poteka. Trudili se bomo aktivirati tudi državni aparat, da bodo sanacijska dela, kar jih je še treba izvesti, uspešno zaključili. Mi pa v ta del ne smemo posegati, čeprav bi včasih najraje, da bi bilo vse hitreje izvedeno.«

Darka zanima, zakaj se občina oziroma občine ne dogovorite, da bi vlak vozil iz Velenja do Celja in nazaj za dijake tudi ob nedeljah in praznikih.

Tadej sprašuje, zakaj letos ne delajo vodometi in pršilniki na Titovem trgu.

Marijo s Šaleške ceste zanima, kdo vzdržuje podhod Mastodont. Pravi, da je Pikino igrišče vzorno urejeno, dostop do njega, skozi podhod, pa je katastrofa.

Zakaj je v Velenju vedno manj bankomatov? Nedavno niso delali in so na banki starejši in bolni zelo dolgo čakali na denar.

...

Vsi odgovori v današnjem Našem času.