Bodoči zdravniki po znanje v Celje

Obisk ministrice v SB Celje
Naš čas

Celje, 9. julija – Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel je v sklopu obiskov po bolnišnicah obiskala tudi Splošno bolnišnico Celje. V Topolšici si je ogledala prostore, novo opremo in predvsem nov CT aparat, v pogovoru z vodstvom in zaposlenimi v bolnišnici pa je predvsem izrazila zadovoljstvo, da bolnišnica uspešno zmanjšuje dolg iz preteklosti.
V Splošni bolnišnici Celje pa je z vodstvom bolnišnice spregovorila o strateških investicijah in aktualnih izzivih na področju zdravstva, ogledala si je prostore bolnišnice in potek investicijskega projekta Nadomestna novogradnja, ki ga v celoti financira Ministrstvo za zdravje.

Vodstvo je hkrati predstavilo dogovor, sprejet z vodstvom Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, s katerim bo celjska bolnišnica kot kampus prevzela celotno izvajanje določenih predmetov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, predvsem kliničnih predmetov kirurgije in interne medicine. Po tem dogovoru bi prvi študentje SB Celje obiskali že oktobra 2024.

Več jutri v Našem času.