Ministrica za zdravje v Topolšici

Bolnišnica Topolšica
Naš čas

Ministrica bo delo bolnišnice spremljala in ukrepala na ministrstvu, da bo delo potekalo nemoteno – Prihajata dva nova zdravnika

Topolšica 9. julija – Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je v sklopu obiskov po bolnišnicah obiskala Bolnišnico Topolšica. Kot je poudarila, prisega na terensko spoznavanje s problemi bolnišnic, zato se je odločila, da vsako od njih tudi obišče. Veseli jo, da Bolnišnica Topolšica uspešno finančno posluje in ima visoko realizacijo.

Ministrica si je na delovnem sestanku o bolnišnici ustvarila zelo pozitivno sliko, ogledala si je prostore, novo opremo in predvsem nov CT aparat. Bolnišnico pesti predvsem slabo finančno poslovanje v preteklosti, ki se je zdaj izboljšalo, pomembne pa so tudi investicije, predvsem, kako bodo zastavljene v prihodnosti. Ministrica je zagotovila, da bo delo bolnišnice spremljala in tudi ukrepala na ministrstvu za zdravje, da bo delo potekalo nemoteno in ne bo prihajalo do zamika investicij.

Ena pomembnejših pridobitev za bolnišnico je nov CT aparat, ki so ga dobili pred kratkim, in je bil sofinanciran s sredstvi ministrstva.  Zadovoljstvo nad novo pridobitvijo so pokazali tudi zaposleni, saj menijo, da je to ena boljših pridobitev v zadnjih petnajstih letih. V maju so sicer zaradi postavitve stroja in priučitve imeli manjši izpad, trenutno pa že delujejo v polni zmogljivosti.

Direktorica Bolnišnice Topolšica mag. Darja Kramar je povedala, da je zadovoljna z delovnim sestankom in se veseli planov za naprej, ki bodo predvsem nadgradnja stroke in prostorske posodobitve. Glede kadrovskih težav v bolnišnici je direktorica povedala, da situacija ni idealna, je pa zadovoljiva. Veselijo se prihoda dveh novih zdravnikov, ki bosta v Topolšico prišla v naslednjih dveh mesecih.

Zaradi preteklih napak v zvezi z energetsko sanacijo je dolg bolnišnice še vedno približno dva milijona evrov. So pa v petih mesecih uspeli znižati dolg iz preteklosti za skoraj 800.000 evrov. Prav tako si želijo vrniti v preteklosti ukinjen program kardiološke rehabilitacije, saj so uspeli pridobiti nosilca dejavnosti, opremo in prostore pa bolnišnica že ima.

Mag. Darja Kramar in ministrica Prevolnik Rupel sta si po končanem delovnem sestanku ogledali tudi plazišče za bolnišnico, ki je nastalo v lanskoletnih ujmah. »Narejene so bile geodetske meritve, ki so pokazale, da trenutno plaz bolnišnice ne ogroža, dolgoročno pa bo vsekakor potrebna sanacija,« je ob tem dodala direktorica Bolnišnice Topolšica.