Gremo v hribe – na Šmohor!

Sodelujte v nagradni igri 0,0 % blefa in se potegujte za darilni paket Laško!
radio celje

Sodeluj v nagradni igri 0,0% blefa in si priigraj privlačno nagrado Pivovarne Laško še pred četrtim vzponom 13. julija!

Za nami je polovica dogodkov letošnje akcije »Laško Gremo v hribe«, ki prinaša še več zabave, pustolovščin in nepozabnih trenutkov na slovenskih vrhovih. Akcija, s katero ljubitelji narave skupaj odkrivamo čudovite kotičke naše domovine, je znova polna hoje, druženja, presenečenj in pa tudi lepih nagrad! V Ritmu Pozitive namreč to hribovsko vzdušje spremljamo z nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za lepo nagrado!

Tokrat smo v nagradno igro vpletli kar slovenske estradnike, športnike in druge goste, s katerimi se bomo družili in zabavali na letošnjih vrhovih. Po uspešnih pohodih na Janče, Boč in Nanos, bo naša četrta destinacija Dom na Šmohorju, do katerega se povzpnemo v soboto, 13. 7. 2024.

V soboto, 25. maja, smo se povzpeli do Planinskega doma na Jančah

Prva destinacija letošnje sezone je bil torej Planinski dom na Jančah, s svojimi 792 metri nadmorske višine lep uvod v letošnjo hribovsko pravljico. Z odlično glasbo so nas razvajali Špela Grošelj, Miran Rudan in Ansambel Pogum, ki so s tremi vrhunskimi nastopi poskrbeli za ples in nepozabno zabavo. Na Janče se je z nami podal tudi legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki ga je pred planinskim domom pozdravil mladinski pogon lokalnega KK Janče in predstavniki KZS, na čelu z zlatim reprezentantom iz Carigrada 2017 Gašperjem Vidmarjem. Kot predstavnik OKS in član Zlatorogove športne družine je bil z nami še najmlajši olimpijec iz Pekinga, biatlonec Lovro Planko.

8. junija smo premagali Boč!

Gremo v hribe
Sviglo production

V soboto, 8. junija, nas je pot ponesla na Boč, ki se kot eden zadnjih vrhov v Karavankah ponosno dviga nad Panonsko nižino. Tudi na Boču ni manjkalo odlične slovenske glasbe, ki je poskrbela, da so hribolazci svojo preostalo energijo porabili s plesom. Zaigrali so nam Natalija Verboten, ki je publiko znova razmigala z značilnim »vlakcem«, energični duo SKaTER je poskrbel za pravo hribovsko zabavo, imeli pa smo privilegij v živo slišati najnovejšo pesem Ansambla Petan z naslovom Taboljša tamlada, kot posebno presenečenje pa še skupni prvenec aktualovcev Klemna Bunderle in letošnje fatalke Martine Švab Bodi ob meni. Na Boč se je z nami podal legendarni slovenski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec in pisatelj Viki Grošelj, ki ga do gora veže neizmerna ljubezen. Je namreč Slovenec, ki je preplezal največ osemtisočakov, prav tako pa se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov! Pridružil pa se nam je tudi Lan Vidmar, branilec Nogometnega kluba Maribor.

22. junija smo na Nanosu naredili največjo hribovsko zabavo doslej!

V soboto, 22. 6., smo se povzpeli na čudovito kraško planoto Nanos, ki je obdan s soncem odprl zares veličasten pogled na Vipavsko dolino. Hkrati, smo na 1240 metrih nadmorske višine dosegli tudi polovico vrhov v sklopu letošnjega gibanja Laško Gremo v hribe, ki smo jo okronali z najboljšo hribovsko zabavo doslej. Pred Vojkovo kočo se je zbrala zares ogromna množica ljubiteljev narave, hribov in dobre slovenske glasbe, ki so jo s svojo energijo še dodatno dvignili kar štirje izjemni nastopi  Ansambla Viharnik, Tjaše Božič, Rebeke Dremelj in Vilija Resnika.


Na Nanosu se nam je kot Laško Legenda pridružil tudi legendarni športni komentator Andrej Stare, manjkali pa niso niti športni gostje, ki so tokrat zastopali Rokometno zvezo Slovenije in Rokometni klub Celje Pivovarna Laško. Poleg pogleda na čudovito Vipavsko dolino pa je bil krasen tudi pogled na parkirišče pod Vojkovo kočo, ki je kljub izjemni udeležbi ostalo skoraj prazno. Iskrena hvala vsem udeležencem, ki ste se dogodka udeležili peš oziroma s kolesom in tako počastili srčiko projekta Laško Gremo v hribe, ki je namenjen gibanju, zdravemu načinu življenja in ohranjanju narave.

V soboto, 13. julija, se vrnemo na Šmohor!

Tudi letos bo po odlično obiskanem Nanosu sledil vzpon na Šmohor, kjer se je lani z dotlej rekordnim obiskom odvila zares nepozabna hribovska zabava. V soboto, 13. 7., se torej podamo nazaj v Savinjsko, na 784 m visok Šmohor, ki bo znova gostil sama velika imena slovenske glasbe. Na oder bodo namreč stopili Saša Lendero, Dejan Dogaja Band in Gadi, ki bodo s svojo izjemno glasbo zagotovo pričarali pravo hribovsko zabavo. Za ogrevanje bosta znova poskrbela Aktualova Galama in Petkova pumpa, za ohladitev pa osvežilna Laško 0,0 % in Laško Malt. Vabljeni, da se nam v soboto, 13. 7., med 9:30 in 14:00, pridružite pred Domom na Šmohorju, po novem nepozabnem dogodku v hribih pa se vsi skupaj spustimo še v dolino , kjer zabavo nadaljujemo na sobotnem delu festivala Pivo in cvetje Laško.

V hribe na zdrav in do narave prijazen način!

Dogodki Laško Gremo v hribe so osnovani na ideji in promociji pohodništva. Odvijajo se pred hribovskimi postojankami, ki ne zagotavljajo večjega števila parkirišč, zato vozila parkirajmo v dolini oz. na izhodiščnih točkah in se do prizorišča pred planinskim domom odpravimo peš, s kolesom ali na drug naravi in okolju prijazen način. Skupaj več kot 20 koncertov, ki si jih bomo v letošnji sezoni lahko ogledali v slovenskih hribih, je za obiskovalce povsem brezplačnih, vstopnino pa si prislužite z zdravo urico v gojzarjih ali kolesarskih čevlji.

Po prvi polovici osvojenih hribov nas letos čakajo še tri čudovite hribovske destinacije, kjer nas bodo spremljali slovenski estradniki in glasbeniki, ki bodo poskrbeli za odlično vzdušje:

Dom na Šmohorju (sobota, 13. julij 2024): Saša Lendero, Dejan Dogaja Band in Gadi.

Dom na Uršlji gori (sobota, 10. avgust 2024): Alya, Marko Vozelj in Ansambel Juhej.

Planica (sobota, 31. avgust 2024): Nuša Derenda, Andrej Šifrer in Slovenski zvoki.

Laško Legende in legendarne slovenske znamke

Poleg izjemnih glasbenih izvajalcev bodo pod okriljem legendarne znamke Laško letos v hribih z nami tudi mnoge slovenske legende z različnih področij delovanja, ki so nam Slovencem s svojim ustvarjanjem in udejstvovanjem pustile trajen in neizbrisen pečat, za kar se jim bomo na vrhu hriba skupaj družno zahvalili. V hribih tudi letos ne manjkajo legendarne pumparice, ki se jim je pridružil še unikaten kultni Alpinin gojzar Laško Gremo v hribe, pohodniki pa lahko na vrhu testirajo tudi Elanova nova, inovativna in okolju prijazna električna kolesa.

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove. V letošnji sezoni tako v slovenskih hribih in dolinah zbiramo prazne pločevinke, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje!

Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.