Indicamp – za resnične otroke narave

Indicamp
Naš čas

Velenje, 1. julija – Indicamp MC Velenje je tradicionalni poletni dnevni otroški tabor, namenjen otrokom med 6. in 14. letom starosti, ki si želijo aktivno in nepozabno preživeti del počitnic v Letnem kinu ob Škalskem jezeru. Ta teden otroci doživljajo pravo indijansko avanturo, kjer so skupaj preskočili iz vsakdanjega hitenja modernega življenja v čase, ko so na svetu prevladovale drugačne vrednote.

Janez Slivar, vodja projektov pri MC Velenje, je povedal, da so se otroci na taboru prelevili v prave Indijance, imenovane »resnični otroci narave«, saj razumejo govor vetra, čustva živali in šepetanje rastlin. »Otroci so se na začetku maskirali v male Indijance, nato pa se razdelili v skupine, se ogreli, pripravili in sodelovali v ustvarjalnih delavnicah in doživljajskih aktivnostih, ki so posebej pripravljene zanje. Velik poudarek je na vračanju otrok k naravi ter razvijanju medsebojne komunikacije in povezave z naravo. Tabor je zelo priljubljen, saj otrokom omogoča pomembne izkušnje v stiku z naravo,« je kamp predstavil Slivar.

Tabor sprejme 100 otrok, pri čemer so bila vsa mesta tudi letos hitro zasedena. Program je primeren predvsem za otroke v prvih treh razredih osnovne šole, saj so aktivnosti prilagojene njihovim potrebam in interesom. Med aktivnostmi, ki jih otroci osvojijo, so izdelovanje glinenih izdelkov, piščali, likovno ustvarjanje, plezanje, bobnanje, učenje prve pomoči, borilne veščine (aikido), lokostrelstvo in glasbene dejavnosti.