Nekaj posebnih počitniških utrinkov

Počitnice v Šmartnem
tp

Šmartno ob Paki – Javni zavod Mladinski center Šmartno ob Paki je osrednji organizator različnih dogodkov v lokalni skupnosti. Zanimalo nas je, s kakšnimi aktivnostmi bo popestril počitnice najmlajšim občanom.

»Komaj čakamo in se, skupaj z našimi otroki, neskončno veselimo dolgih poletnih počitnic. V brezskrbnih dneh, ob vsej energični poletni energiji, bomo omogočili otrokom nekaj prav posebnih počitniških utrinkov,« so nam zagotovili in naštevali: od 1. do 5. ter od 8. do 12. julija bodo pripravili Otroški počitniški živžav. Z njim bodo zapolnili še dneve od 26. do 30. avgusta, vedno od 10. do 12. ure. Udeležba na njem je brezplačna, program pa je primeren za otroke od šestega leta dalje. Prve julijske dni (v ponedeljek) bodo v sodelovanju s člani Planinskega društva Šmartno ob Paki popestrili s pohodom, v torek in sredo bodo športno aktivni z Lukom, v četrtek načrtujejo obisk pri šmarških gasilcih, v petek, 5. julija, pa bodo s članicami domačega turističnega društva pekli žemljice.

Drugi julijski teden bodo začeli (v ponedeljek) z delavnico Lego robotike (od 9. do 12. ure) in družabnimi igrami na prostem (od 10. do 12. ure). Dan kasneje bodo otroci lahko ustvarjali na likovni delavnici z Adno Lainšček, se v sredo družili s taborniki rodu Hudi potok Šmartno ob Paki in se v četrtek ter petek razgibavali na športnih delavnicah z Nejcem. Tisti, ki se tokrat ne bodo mogli udeležiti delavnic Lego robotike, bodo imeli priložnost za zanimivo ustvarjanje v petek, 23. avgusta, ob istem času.

Zadnji avgustovski teden pa bo v mladinskem centru pravi plezalni počitniški živžav, saj bo vsak dan med 10. in 12. z udeleženci vaditeljica plezanja Sara, s katero bodo lahko usvajali, razvijali in nadgrajevali svoje plezalne sposobnosti na nizki balvanski steni pod kozolcem. Hkrati jim bo na razpolago še kakšna zanimiva ustvarjalna delavnica in različne družabne igre. »Sicer pa vabimo tudi vse ostale počitnikarje, da preživijo kakšno počitniško uro v notranjih prostorih mladinskega centra ali na zunanjih površinah ob njem,« še dodajajo.