Premogovnik Velenje bo ponosno obeležil 63. Skok čez kožo

V skoraj 150-letni zgodovini Premogovnika Velenje se je nabralo nešteto zgodb, povezanih s premogovništvom, o povezovanju in sodelovanju z dolino, zgrajeno na premogu. Rudarsko dediščino je pomembno ohraniti za prihodnje generacije, zato bodo ponovno obeležili pomemben del naše zgodovine. V soboto, 29. junija 2024, bodo na Mestnem stadionu Velenje, izvedli že 63. Skok čez kožo. V rudarski stan bodo sprejeli 34 novincev.

"Dan rudarjev, ki ga obeležujemo 3. julija, je za vse, ki smo povezani s premogovništvom in ki živimo ter delujemo v Šaleški dolini, največji praznik. Do danes smo v Premogovniku Velenje v rudarski stan sprejeli že 3.936 novincev, dijake rudarske, strojne in elektrosmeri, ter v zadnjih letih tudi inženirje rudarstva in geotehnologije; v soboto, 29. junija, jih bomo še 34," so sporočili iz Premogovnika Velenje.

Budnice Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje bodo naznanile praznični dan, ob 17. uri pa se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Borisa Sotlerja krenili proti stadionu, kjer bo potekala slavnostna prireditev. Po prireditvi bo sledilo že tradicionalno družabno srečanje zaposlenih in upokojencev Skupine Premogovnik Velenje.