Vrnitev v prihodnost

Kamp Menina
Naš čas

Kamp Menina po manj kot letu dni obnovljen, znova odprt in poln turistov

Varpolje, 16. junija – Lanskoletne avgustovske poplave so močno prizadele oziroma popolnoma uničile Kamp Menina in kar neverjetno je, kaj je po manj kot letu dni uspelo: ob številni podpori domačih, prijateljev, znancev, gasilcev in prostovoljcev iz vse Slovenije in tudi tujine so kamp uredili in ga ponovno odprli za turiste. Slovesnosti se je udeležila tudi direktorica Direktorata za turizem, Dubravka Kalin.

Lastnik kampa Jure Kolenc je, kot vedno, tudi tokrat optimistično zazrt v prihodnost in pove, da se že od vsega začetka, ko je prevzel kamp (leta 2000) zaveda moči reke Savinje, ki teče v neposredni bližini. »Savinja je že poplavljala, a nikoli v takšnem obsegu in tako visoko. Zagotovo so nam vsi, ki so prihajali pomagat po vodni ujmi, dali moč in voljo, da nadaljujemo zgodbo,« je povedal.
Kamp Menina se nahaja na izjemno lepi lokaciji sredi Savinjske doline, stran od prometnih cest in dnevnega vrveža. Obdan je z gozdom, ki gostom v poletni vročini nudi prijetno senco. Mimo teče bistra reka Savinja in napaja jezero v kampu, ki je primerno tudi za kopanje in osvežitev.

Za vse tiste, ki si želijo dopust preživljati aktivno in adrenalinsko, je tudi tovrstnih možnosti v kampu in okolici več kot dovolj. Imajo adrenalinski park, primeren za vse starosti. Goste popeljejo na Rafting po reki Savinji ali pa s kajakom na soteskanje. Možna je izposoja  koles, kajti okolica ponuja nešteto možnosti za kolesarjenje.  

V kampu se pohvalijo tudi z odlično gostinsko ponudbo, ki pa ni namenjena le gostom kampa, ampak tudi vsem zunanjim gostom, ki si želijo odlične kulinarike.