Popolna zeleno-vijoličasta simfonija napolnila štajerski Boč in srca

Na vrhu Nanosa si organizatorji želijo več pohodnikov ter kolesarjev in manj šoferjev
Salomon

Laško gremo v hribe
Sviglo Production

Po petkovi nevihti z močnimi nalivi se je Štajerska prebudila v mirno, sončno soboto. A ta je že od ranega jutra s seboj prinesla povsem drugačne vrste poplavo – morje vedrih pohodnikov, ki so iz vseh smeri grizli kolena in premagovali strmine proti Boču.

Med morjem pohodnikov sta strmine premagovali tudi ekipi Aktuala in Veseljaka
Sviglo Production

Aktualovec Rudi Sieger, ki konec tedna v Celovcu lovi že drugi naslov Ironmana, se je tudi na Boč podal z Elanovim kolesom Mantis in v Alpininih unikatnih retro gojzarjih Laško Gremo v hribe
Sviglo Production

V njegovem mogočnem objemu se je na prostrani Bočki ravni pred tamkajšnjim planinskim domom namreč odvijal drugi letošnji dogodek največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško gremo v hribe. Obiskovalce so tam pričakali osvežitev dobrodošlice Laško 0,0%, gostoljubni oskrbnik Oliver Čobec z odlično pripravljeno ekipo ter poskočni ritmi Aktualove Galame in Petkove pumpe. Dogodek je s svečano izvedbo slovenske državne himne tokrat odprla Veseljakova urednica in voditeljica Janja Ulaga, nato pa je z domačimi vižami plesišče pred odrom napolnil ansambel Petan.

Zaslužne planince je na vrhu odžejala osvežitev dobrodošlice iz brezalkoholnega programa Laško 0,0%
Sviglo Production

Aktualova Galama in Dean On The Mike ter Petkova pumpa z Nino Cestnik Pavlič sta s poskočnimi ritmi poskrbela za jutranjo budnico
Sviglo Production

https://youtu.be/blbGnN7oABI

Za narodnozabavne viže je na Boču poskrbel Ansambel Petan
Sviglo Production

Petanovci so že zarana napolnili plesišče pred planinskim domom
Sviglo Production

Narodnozabavnemu programu je sledil pozdrav številne zasedbe radijskih in televizijskih voditeljev Aktuala in Veseljaka ter letošnje ambasadorke gibanja Lee Mederal Gams, oskrbnik pa je nato s sunkovitim udarcem macole tradicionalno odprl sodček hmeljevega napitka, ki ga je v laško zeleno odeti pivovar v prijetno ohlajenih ekoloških pralnih povratnih kozarcih postregel zaslužnim hribolazcem.

Tudi drugega letošnjega dogodka Laško Gremo v hribe se je udeležila ambasadorka tega gibanja Lea Mederal Gams, voditeljica oddaje Potep z Leo na Aktual TV in TV Veseljak Golica.
Salomon

Pozdrav Aktualovcev in Veseljakov z odra
Sviglo Production

Gostoljubni oskrbnik Oliver in znameniti laški pivovar sta odprla sodček s hmeljevim napitkom
Salomon

Vedno toplo sprejeta kraljica pohodniških src Natalija Verboten je po fotografiranju z dolgo vrsto oboževalcev v hribih zbrane tudi letos očarala s svojimi brezčasnimi uspešnicami in jih skupaj z maskoto Aktualkom med prepevanjem kar dvakrat popeljala v veseli vlakec po osrednjem prizorišču.

Mladostna Natalija Verboten je vesele planince v vlakec popeljala kar dvakrat
Salomon

Vijoličaste barve štajerskega ponosa NK Maribor in Zlatorogovo športno družino je na Boču zastopal mladi nogometaš Lan Vidmar, obiskovalci pa so se to pot pomerili v košarkarskih metih pločevink v enega od posebnih zabojnikov in jih s tem prispevali v projekt Laško Bivak za bele vrhove, v okviru katerega bo nositeljica Pivovarna Laško s podporo PZS in skupaj s partnerji SloPak, Talum, Impol in KOV v letu 2025 iz predelanega aluminija postavila tri bivake v slovenskih gorah.

Vijoličaste barve NK Maribor in Zlatorogovo športno družino je ponosno zastopal mladi branilec Lan Vidmar
Salomon

Obiskovalci so se pomerili v animacijskih igrah in prispevali pločevinke v projekt Laško Bivak za bele vrhove
Salomon

Obiskovalci so se pomerili v animacijskih igrah in prispevali pločevinke v projekt Laško Bivak za bele vrhoveSviglo Production
Prav te pa, skupaj z vsemi najmogočnejšimi svetovnimi vršaci, že več kot pol stoletja predstavljajo drugi dom tokratnemu prejemniku zahvalnega priznanja Laško Legenda, alpinističnemu velikanu Vikiju Grošlju. Obiskovalci so bili navdušeni nad priložnostjo, da so lahko z največjim planincem na sončni strani Alp, ki je premagal vse najvišje vrhove celin, pokramljali in pridobili posvetilo v katero izmed njegovih 19 knjig, z zadnjo Mojih 33 odprav na čelu.

Predstavnica znamke Laško Patricija Kodrič je priznanje Laško Legenda tokrat izročila svetovnemu alpinističnemu velikanu Vikiju Grošlju
Salomon

Izvod Mojih 33 odprav, zadnjo od 19 knjig izpod peresa največjega slovenskega alpinista vseh časov, si je po vzponu na Boč zagotovil tudi vodja znamke Laško Urban Kramberger
Sviglo Production

Kot predzadnja in posebno presenečenje sta se na oder odpravila še aktualovca vsestranski Klemen Bunderla in letošnja fatalka Martina Švab ter ob glasnem aplavzu predstavila še povsem svež skupni prvenec Bodi od meni. Že dodobra ogrete glasilke in pete razposajenih pohodnikov pa sta v sklepnem delu glasbenega programa z venčkom hitov do vrelišča pripeljala priljubljena domača matadorja Samcy Jay in Saška iz skupine SKaTER. ˝Več pa ni,˝ je, preden so se planinci polnih src in vedrih obrazov odpravili nazaj v dolino, drugega od šestih letošnjih hribovskih dogodkov zadovoljno sklenila jezična Veseljakinja Nina Cestnik Pavlič.

Aktualovca Klemen Bunderla in Fatalna ženska 2024 Martina Švab sta v živo predstavila še svež skupni prvenec Bodi ob meni
Salomon

Neutrudna štajerska matadorja SKaTER sta z energičnim nastopom občinstvu pognala kri po žilah
Salomon

Atraktivna pevka Saška je poskrbela za dvig že tako visokih temperatur na Boču
Salomon

Nepregledna množica obiskovalcev je navdušeno spremljala glasbene nastope
Sviglo Production

Štajerski duet SKaTER je temperature pred planinskim domom pripeljal do vrelišča
Radio Aktual

Tudi na Boču je testiranje premagovanja klancev z naprednimi električnimi kolesi serije Mantis ponudila ekipa Elanovih strokovnjakov, svojo kolekcijo vrhunske pohodniške obutve pa razstavila žirovska Alpina. Par njihovih unikatnih usnjenih gojzarjev Laško Gremo v hribe, ki jih v prosti prodaji ne bo moč kupiti, je v posebnem tekmovanju prvič šel tudi na srečne pohodniške noge. In kot sta povedala voditelja – še zdaleč ne zadnjič. Naslednja priložnost bo namreč že konec prihodnjega tedna, ko se na prvo poletno soboto tudi letos povzpnemo do obnovljene Vojkove koče na vedno čudovitem Nanosu.

Obiskovalci so tudi tokrat lahko testirali Elanova električna kolesa linije Mantis
Salomon

Alpinin unikaten retro usnjen gojzar Laško Gremo v hribe
Radio Aktual

Par unikatnih gojzarjev Laško Gremo v hribe je prvič šel v roke in kmalu tudi na noge zadovoljne dobitnice,…
Salomon

Organizatorji pa si še bolj od lepega vremena želijo, da bi tja čim več ljudi prišlo na zdrav in do narave prijazen način – peš ali s kolesom. ˝Na Boču, kjer smo se radostili in je vsa organizacija potekala brezhibno, nas je neprijetno presenetila količina avtomobilske pločevine pred planinskim domom. Dogodki Laško Gremo v hribe so za obiskovalce brezplačni ravno zato, ker si zabavo zaslužijo na drug način – z urico zdravega gibanja v gojzarjih ali kolesarskih čevljih, ki je poplačana na vrhu. To je naš koncept in srčika projekta,˝ je polna parkirišča ob prizorišču obžaloval Urban Kramberger, vodja znamke Laško. ˝Na Nanosu si želimo več zdrave mobilnosti in manj salonarjev. Naj bodo v hribih elegantni vaši gibi, ne čevlji,˝ je še pristavil.

… nov par pa že čaka svojega lastnika v Vojkovi koči na Nanosu, kamor se pohodniška karavana seli že prihodnji teden!
Salomon