Svetniki Občine Šmartno ob Paki soglasno potrdili poročila o delu javnih zavodov

Šmartno ob Paki, 20. maja – 13 točk dnevnega reda je svetnike Občine Šmartno ob Paki na ponedeljkovi seji občinskega sveta »zaposlovalo« dlje kot običajno.

Brez razprave so potrdili spremembe in dopolnitve Odloka o preoblikovanju Komunalnega podjetja Velenje, saj so menili, da bo z dopolnitvijo dejavnosti slednjega (skladiščenje ter čiščenje cest in drugo čiščenje) pridobila tudi lokalna skupnost kot solastnica podjetja. Tudi Janezu Herodežu, direktorju podjetja PUP Saubermacher Velenje, ki je poročal o izvajanju lokalne gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov in koncesije gradnje področnega centra za ravnanje z odpadki v občinah Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki v preteklem letu, svetniki niso zastavili več vprašanj. Brez zadržkov so potrdili poslovni načrt dejavnosti omenjenega podjetja za letos, v katerem za zdaj ne načrtujejo višjih cen storitev.

Glede na takšne in drugačne pripombe o delovanju javnega zavoda Mladinski center Šmartno ob Paki, katerega ustanoviteljica je občina, je bilo pričakovati, da bo direktorica zavoda Mirjam Povh slišala kakšno kritiko glede delovanja zavoda v preteklem letu, a temu ni bilo tako. So pa besedo več svetniki rekli pod točko razno. Razprava o delu javnega zavoda Osnovna šola bratov Letonja za leto 2023 je znova opozorila na šibko točko pri komunikaciji med vodstvom šole in ustanoviteljico. Poročilo o opravljenem delu zavoda v preteklem letu so svetniki potrdili. Podali so tudi soglasje k letnemu načrtu ter k predlagani določitvi fleksibilnega normativa v oddelkih Vrtca Sonček za šolsko leto 2024/2025. S slednjim bodo omogočili vpis vseh prijavljenih otrok.

Na račun poplav presežek občinskega proračuna

Ni se še zgodilo, da bi lokalna skupnost sklenila kakšno leto s takšnim presežkom prihodkov nad odhodki kot v letu 2023. Ta je znašal blizu 3 milijone evrov, kar je skoraj toliko, kot so bili prvotno predvideni prihodki občine za omenjeno leto.

Več v današnjem Našem času.