Svetniki zasedali na 13. redni seji

Velenje, 21. maja – Svetniki so na majski seji med drugim razpravljali o vzdrževanju občinskih javnih cest po poteku koncesije ter o ravnanju z odpadki.

Sprejeli so tudi pravilnik o subvencioniranju ukrepov zmanjšanja porabe toplotne energije za fizične osebe, ki so odjemalci sistema toplote ali plina v občini ter nekaj prostorskih in kadrovskih zadev. Seznanili so se tudi z nekaterimi letnimi poročili.

Kadrovske zadeve

Svetniki so sprejeli ugotovitveni sklep o prenehanju mandata Franca Vedenika kot člana Sveta MO Velenje in kot člana Odbora za gospodarstvo. Sprejeli so sklep o soglasju k imenovanju Boštjana Krajnca za direktorja Zavoda KSSENA. V Svet javnega zavoda Knjižnica Velenje so imenovali Vesno Vranješ Koprivnikar, Andrejo Krejan, Kornelijo Križnič, Jelko Kosar in Vladimiro Tisnikar, v Svet javnega zavoda OŠ Šalek Amadejo Martinšek, Branka Smagaja in Simono Pirtovšek, v Svet OŠ Livada Saško Kovše, Matejo Ladič Tepej in Majo Hribar ter v Svet OŠ Gustava Šiliha Patricijo Stropnik, Irmo Mehić in Deo Hudarin Kovačič.

Večja premoženjska bilanca občine

Predstavljena je bila premoženjska bilanca občine za leto 2023, ki izkazuje knjigovodsko vrednost sredstev in obveznosti do virov sredstev proračuna MO Velenje, enotnega zakladniškega računa občine, 16 krajevnih skupnosti in 21 javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je občina. Premoženje MO Velenje na dan 31. 12. 2023 znaša 262.942.190 EUR in je za 1.714.111 EUR večje kot v letu 2022.

Ustanovili odbor za starejše

Svetniki so ustanovili Odbor za starejše, ki bo med drugim spremljal razmere s področja življenja starejših oseb v občini, informiral, obveščal in opozarjal na odprta vprašanja na tem področju, soustvarjal strategije, politike in aktivnosti občine ter spremljal naloge in odločitve organov MO Velenje, ki vplivajo na delo in življenje starejših. Odbor za starejše ima 9 članov, od tega jih bo pet predlagala komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, dva Šaleška pokrajinska zveze društev upokojencev, po enega pa Dom za varstvo odraslih Velenje in Andragoško društvo UNI3 Velenje.

Več v današnjem Našem času.