Ob dnevu medicinskih sester o vlaganju v zdravstvo

Velenje, 10. maja – Župan MO Velenje Peter Dermol je ob mednarodnem dnevu medicinskih sester obiskal velenjski zdravstveni dom, kjer je nagovoril zaposlene in se jim zahvalil za prizadevnost in trud, ki ga vlagajo v zdravje občank in občanov.

Nato si je skupaj z direktorjem ZD Velenje Janezom Kramarjem in njegovimi sodelavci ogledal, kje bo Satelitski urgentni center, ki ga nameravajo urediti ob pridobitvi nepovratnih sredstev v prihodnjem obdobju in tudi, kako bo izgledala ureditev nadzidave in rekonstrukcija trakta A, kjer bodo po prenovi urejene nove ambulante splošne medicine, z vsemi potrebnimi spremljajočimi tehnično servisnimi prostori.

Letos bo občina za dejavnost zdravstvenega doma namenila 106 tisoč evrov, za nujno zdravstveno varstvo še dodatnih 47.500 evrov, v okviru razpisa za sofinanciranje socialnih in zdravstvenih programov 60 tisoč evrov ter za preventivne programe LAS – preprečevanje zasvojenosti z drogami 31 tisoč evrov. To zajema tudi sredstva, ki omogočajo brezplačno psihološko svetovanje v Psihološki posvetovalnici Posvet.

Lani je občina za dokumentacijo projekta rekonstrukcija in nadzidava trakta A ZD Velenje namenila več kot 210 tisoč evrov. V prihodnje naj bi v kletnih prostorih ZD Velenje, kjer so dežurna ambulanta in drugi prostori, uredili Satelitski urgentni center. V pripravi je idejna zasnova projekta. Investicijo bodo izvedli v prihodnjih letih z lastnimi sredstvi in nepovratnimi sredstvi ministrstva za zdravje.