Po nepozabne počitniške spomine na Debeli Rtič in v Poreč

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za zdravje RS za izvedbo zdravstvenih letovanj otrok in mladostnikov v letu 2024. Pridobili so 154 prostih mest za zdravstveno letovanje otrok in mladostnikov iz MO Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki.

Na morje bodo lahko peljali vsaj 170 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline, tudi tiste iz socialno šibkih okolij in iz družin, ki jih je lani prizadelo poletno neurje. Slednjim bodo počitnice omogočili tudi s pomočjo sredstev vseh treh občin ter donacijskih sredstev in sredstev iz akcije ZPMS Pomežik soncu.

Tudi letos bodo otroci in mladostniki iz Šaleške doline letovali v dveh izmenah. Na morju bodo nepozabne počitniške spomine nabirali polnih 10 dni. Prva izmena bo letovala v Mladinskem zdravilišču na Debelem rtiču, od 15. do 25. 7. 2024, druga pa v Poreču, v naselju VIRC, ki je v lasti ZPM Maribor, od 4. 8. do 14. 8. 2024.

Ker je MZPM Velenje pridobila sredstva Ministrstva za zdravje RS za sofinanciranje letovanja za 154 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline, bo cena letovanja za tiste otroke in mladostnike, ki pridobijo pozitivno mnenje zdravnika, da so upravičeni do zdravstvenega letovanja, ugodna. Na zvezi pri plačilu upoštevajo tudi premoženjsko stanje družine, zato za vpis potrebujete otrokove osebne dokumente (zdravstveno izkaznico in osebno izkaznico ali potni list) ter veljavno odločbo Centra za socialno delo o odmeri otroškega dodatka, da vam bodo lahko priznali popust ali brezplačno letovanje.

Z vpisi v poletne kolonije na morju bodo v Vili Rožle (Aškerčeva 21, v Sončnem parku), kjer je sedež MZPM Velenje, začeli v ponedeljek, 20. maja 2024. Vpisi bodo potekali do zapolnitve prostih mest. Za dodatne informacije lahko pokličete na MZPM Velenje (03 897 75 40) ali pišete na mzpm.velenje@vilarozle.si.