V soboto Slovenska bakla tudi v Velenju

Do poletnih olimpijskih iger v Parizu nas ločita le še dobra dva meseca, zato bo Velenje v duh olimpizma vstopilo v soboto, 18. maja, ko bomo na mestnem stadionu med 12. in 14. uro pozdravili prihod Slovenske bakle.

Na dogodku bo sprejem za najuspešnejše članice in člane Taekwon-do&Kickbox kluba Skala Velenje, ki so aprila na evropskem prvenstvu v Kopru v Kopru osvojili 6 zlatih, 8 srebrnih in 5 bronastih medalj, Pia Zoja Glavnik pa je postala najboljša članica evropskega prvenstva. Čestitali bodo Pii Zoji Glavnik, Tadeji Sušec, Dominiku Jerovšku, Staši Lipnik, Domnu Zabukovniku, Borutu Soboti, Tanji Verboten in Petru Landekerju.

Sprejeli bodo tudi parakarateistko Diandro Bekčić, članico Karate kluba Velenje, ki je pred dnevi na evropskem prvenstvu v karateju osvojila bronasto medaljo v parakarateju na evropskem prvenstvu v Zadru.

Slovenska bakla po Sloveniji potuje skozi 212 občin v spremstvu številnih vrhunskih športnikov, letos pod vodstvom ambasadorja Janija Klemenčiča, nekdanjega veslača in dobitnika prve medalje za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Ponosna nosilka olimpijske bakle v Velenju bo Velenjčanka Gloria Kotnik, ki je že nastopila na štirih zimskih olimpijskih igrah in je leta 2022 osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu.