Turistični forum Šaleške doline

Slovenska turistična organizacija je 2024 in 2025 razglasila za leti umetnosti in kulture v globalni promociji Slovenije kot turistične destinacije.

Kakšen potencial ima industrijska kulturna dediščina za razvoj turizma? Kako ohranjati snovno in nesnovno dediščino premogovništva v Šaleški dolini? Kako s povezovanjem kulture in turizma v procesu pravičnega prehoda iskati nove smeri naprej? Ideje bomo nizali na 2. Turističnem forumu Šaleške doline, ki bo v sredo, 8. maja 2024 med 9.30 in 15.00, v Vili Bianca (Stari trg 3, Velenje).
Letošnja tema bo DEDIŠČINA PREMOGOVNIŠTVA KOT PRILOŽNOST ZA RAZVOJ TURIZMA ŠALEŠKE DOLINE.

Zato bo v središču Turističnega foruma Šaleške doline raziskovanje dediščine premogovništva in energetike v Šaleški dolini z vidika razvoja turizma.

Turistični forum Šaleške doline je ključno srečanje lokalnih in nacionalnih deležnikov, ki delujejo na presečišču turizma, kulture in pravičnega prehoda. S prispevki govorcev in okroglo mizo bomo naslovili spoštljivo ohranjanje kulturne dediščine, inovativno ustvarjanje nove dodane vrednosti in podjetno predstavljanje domačim in tujim gostom.
Več informacij: turizem@velenje.si ali preko telefona 03/ 896 17 15.

Organizatorja dogodka sta Zavod za turizem Šaleške doline in Razvojna agencija SAŠA. Aktivnosti Centra za pravični prehod SAŠA, ki deluje v okviru Razvojne agencije SAŠA, so v celoti financirane iz tehnične pomoči Sklada za pravični prehod.