Podražitve toplotne energije niso v planu

Vsak prvi četrtek v mesecu v goste na Radio Velenje povabimo župana Mestne občine Velenje, Petra Dermola.

Vprašanja mu lahko ves mesec pošiljate preko sms telefonske številke 031 26 26 26. Tudi tokrat jih je bilo veliko. Odgovarjal je številne aktualne tematike in zagate s katerimi se občani srečujejo.

Občani ponovno opozarjajo na vandalizem. Pravijo, da gorijo že koši za smeti. Se bo kaj spremenilo?

Na žalost nimam čarobne palice niti ne pristojnosti, da bi lahko kakorkoli drugače reagiral. Je pa res, da smo od zadnjega srečanja skupine, ki na nek način skrbi za varnost, opredelili pet ključnih točk, na katerih se največ vandalizma izvaja. Tam bomo tudi poostrili nadzor. Ne samo z osebjem iz Mestne občine oziroma redarske službe, kjer smo zaposlili tudi štiri dodatne ljudi, ampak tudi z zunanjo pomočjo, tako da bomo poskušali te storilce tako ali drugače identificirati. Nato pa zadevo predati organom, ki so pristojni za takšne obravnave. Strinjam se z vsemi tistimi, ki se zgražajo nad takšnim početjem in kar lahko zagotovim je, da bomo v prihodnjih tednih in mesecih aktivirali vse možne resurse, da se storilce tudi identificira.

Poslušalka pravi, da je bil začetek decembra velika žalost v mestu. V drugih mestih se je dogajalo, pri nas ne. Zanima jo zakaj ne? Pohvalila pa je silvestrovanje.

V Velenju je izjemno veliko dogodkov vsako leto in vedno znova se kaj dogaja. Kar se tiče začetka lanskega decembra je bilo tako kot v preteklosti. S prižigom praznične razsvetljave in z ostalimi dogodki smo poskušali pričarati čarobno vzdušje. Je pa res, kar si želim tudi sam, da bi sama gostinska ponudba lahko ali pa morala biti že od začetka meseca decembra. Se morajo pa ljudje na to navaditi, da gostinec ne bo prodajal kuhančka, če ima zgolj nekaj malega gostov. To je torej poseben izziv s katerim se bomo soočali tudi v prihodnjem letu, kjer je cilj, da zdaj že lanskoletni čarobni december, še nadgradimo. Poudarjam pa, da je od odprtja Čarobne promenade naše mesto izjemno živelo. Ogromno je bilo obiskovalcev, mi smo z aktivnostmi mestnega marketinga, kjer smo oblikovali tudi čarobni koledarček, ki ga je obiskalo preko 8000 ljudi pokazali, da je ljudem potrebno približati vse te aktivnosti.

Marjeto zanima kaj pomeni Zeleni list za Velenje, za občane?
Kaj bo s kolesarsko progo proti Mislinji? …

Več vprašanj in odgovorov v današnji številki Našega časa.