“V Našem času preberem vse!”

Letošnjo obletnico izhajanja lokalnega medija smo zaznamovali tudi z objavami nekaterih člankov iz preteklih sedmih desetletij, v zadnji letošnji številki Našega časa pa smo ponovno objavili celotno številko, osem strani, prve številke časopisa pod imenom Naš čas.

Hkrati smo naše naročnike vabili, naj nam sporočijo, kako dolgo so že naročeni na časopis. Hvala vsem, ki ste nas poklicali. Nekatere od vas smo povabili tudi na pogovor.

Bil je še Šaleški rudar

90-letna Mara Lukman iz Velenja je povedala, da bere Naš čas še iz časa, ko se je imenoval Šaleški rudar. »Preberem, kolikor imam časa, kakšen dan veliko, drugič manj, pa potem spet čez nekaj dni še kaj,« je povedala. Kaj najraje prebere? »Ja, me kar zanima, kaj se dogaja v Velenju, kaj bo novega … Pogledam osmrtnice in tako,« pravi. Ker se je vse spremenilo, se je tudi časopis, še ve povedati. Spremenili so se ljudje, časi, včasih je bilo nekaj bolje, danes je bolje kaj drugega, razmišlja.

Prinaša novice iz lokalnega okolja

Anica Vodovnik iz Gaberk ne ve natančno, od kdaj je časopis pri hiši, vsekakor pa že zelo dolgo. »Ko pride Naš čas v hišo in če nimam časa, ga samo prelistam, pregledam, ko imam čas, pa preberem vse, kar je zanimivo. Naročene imamo še druge časopise, ampak v Našem času so napisane novice iz naše okolice, na slikah vidim poznane ljudi. Ne hodim veliko na prireditve, pa potem preberem, kaj se je dogajalo. Tako sem malo bolj na tekočem. Časopis mi je všeč, sem zadovoljna, kako pišete, ne vem, če bi kaj pogrešala.«

Pri hiši od leta 1965

Naš čas prihaja k Marti in Zdravku Golobu v Zavodnje, nanj pa sta bila naročena že, ko sta še živela v Topolšici. V našem arhivu je zabeleženo, da sta naročnika od leta 1965. Marta Golob: »Bil je Šaleški rudar, potem pa se je preimenoval v Naš čas. Vse prebereva. Seveda pogledava osmrtnice, potem šport in novice, kaj se dogaja po Šaleški dolini. Včasih so bili objavljeni tudi kakšni gospodinjski nasveti, o šivanju, ampak zdaj to verjetno ni toliko aktualno, ker je veliko na internetu. Všeč mi pa je, ker pišete o praznikih,« je povedala med hrupom v ozadju. In je pojasnila, da mož Zdravko tolče lešnike za praznično potico … Vsem nam je zaželela lepe praznike!

Več v zadnji številki Našega časa (52), ki je izšla 29. decembra 2023.