malico tradicionalno slovensko hrano – kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Podžupan Mestne občine Velenje Janez Melanšek je zjutraj obiskal otroke v Vrtcu Tinkara in se jim pridružil na zajtrku, podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević pa se je na zajtrku pridružila otrokom Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda.
Glavni cilj projekta, ki ga na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije, ob dnevu slovenske hrane, obeležujemo vsak tretji petek v novembru, je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja.
Mestna občina Velenje že od začetka sodeluje pri projektu, katerega namen je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki.