Družina poje že devetintridesetič

V kraju pod Goro Oljko bo v nedeljo, 27. avgusta, znova odmevalo družinsko petje, in sicer na prireditvi Družina poje – peli so jih mati moja.

Letošnja bo že 39., začeli jo bodo ob 14.30 pod šotorom na igrišču.

Po zagotovilih organizatorja – članov organizacijskega odbora Družina poje, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Andraž – bo na prireditvi zapelo 67 pevcev in pevk iz večjega dela Slovenije. Med 12 družinskimi sestavi bodo iz bližnjega območja tudi družine: Zavolovšek iz Bočne v Občini Gornji Grad, za katero bo to že 14 nastop na prireditvi, pa Jelen iz Šentilja pri Velenju, ki bo na njej zapela devetič, iz matične Občine Polzela pa Ožirjevi iz Podvina. Zaključna pesem, ki jo bodo zapeli vsi nastopajoči, bo Zdravljica.

Sicer pa bodo prireditev Družina poje 2023 začeli v petek, 25. avgusta, ob 20.30 s predvajanjem filma Dedek gre na jug v letnem kinu na prostem, nadaljevali v soboto z meddruštvenim gasilskim tekmovanjem (začetek ob 16. uri), končali pa s petjem. Zaradi solidarnosti do prizadetih v nedavni vodni ujmi tokrat zabavnega dela prireditve ne bo.