Zaradi poplav omejen tudi obisk gora

Neurja, poplave in plazovi so v preteklih dneh za sabo pustili opustošenje.

Planinska zveza Slovenije, ki skrbi za mrežo planinskih poti po Sloveniji, zbira podatke o stanju poti in zapira poškodovane odseke. Ob tem v zvezi pozivajo planince, da se na najbolj kritična mesta ne odpravljajo. Najbolj kritične so razmere na območju Zgornje Savinjske doline, Koroške, Kamniško-Bistriškega območja, kjer je zaprtih večina planinskih poti. Prizadet je tudi dobršen del Škofjeloškega in Polhograjskega hribovja, zato obisk navedenih območij odsvetujejo.

Zaprte poti vnašajo na spletno stran (pzs.si) in v aplikacijo maPZ. Poškodovano območje je obsežno in trudijo se zagotoviti prikaz aktualnega stanja.

Na srečo planinske koče v preteklih ujmah niso bile poškodovane in so po večjem delu Slovenije normalno odprte. So pa bile v ujmah poškodovane določene planinske poti oz. dostopi do planinskih koč. Do vzpostavitve normalnih razmer so trenutno zaprte planinske koče v Zgornji Savinjski dolini, delu Koroške in nekaj posameznih koč na bolj kritičnih območjih (Kamniška koča na Kamniškem sedlu, Dom v Kamniški Bistrici).