Sončen dan v Sončnem parku

Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje je v tretje uspelo.

Dvakrat je zaradi slabega vremena odpadel napovedani družinski dan, enkrat so morali preložiti otroško olimpijado. Prejšnjo soboto, 17. junija, pa se je v lepem sončnem vremenu na 7. otroški olimpijadi z desetimi zabavnimi športnimi izzivi spopadlo več kot 100 otrok različnih starosti. Ob pomoči staršev ali starih staršev pa tudi starejših sorojencev so s curkom podirali pločevinke, se igrali različne igre z žogicami, plezali, »hodili« med drevesi, celo metali štrbunk …Predvsem pa so bile pomembne dobra volja, želja po preizkušanju sposobnosti in zabava. Po zbranih vseh žigih na kartončkih je vsak udeleženec ob igranju prave olimpijske himne dobil zlato medaljo in za nagrado še pravo slovensko potico.  »Zelo sem vesela, da nas je s poticami obdarilo podjetje Žito in tako prispevalo izvirno nagrado za mlade udeležence iger,« je povedala sekretarka MZPM Bojana Špegel.

Bojana Špegel je še povedala, da za letovanje v kolonijah polnijo zadnje postelje, zanimanje pa je izredno. Dobili so dodatne postelje v Pacugu, drugod pa ne, saj so vsa razpoložljiva letovišča za kolonije zasedena. Na morje bo odpotovalo 180 otrok. Že prvi počitniški teden začenjajo počitniško varstvo in tudi tu je zanimanje veliko. Omejitev so zgolj njihovi prostori, kjer bo varstvo potekalo ob slabem vremenu, sicer pa na prostem. V Vili Rožle bodo poleg tega vsako dopoldne med 10. in 12. uro pripravljali delavnice in športne aktivnosti za otroke, ki sicer imajo varstvo, a si kljub počitnicam želijo druženja z vrstniki in aktivnega preživljanja prostega časa.

Vsega tega ne bi mogli izpeljati brez pomoči dijakov, katerih počitniško delo financira MO Velenje, ter študentov prostovoljcev, ki so njihovi stalni pomočniki kot vzgojitelji v kolonijah. Zadovoljna je, ker jim bo kljub težavam uspelo zadnji teden počitnic organizirati tudi športni tabor v Gozdni šoli v Mozirju za 20 otrok iz socialno šibkih družin. »Športna unija Slovenije nam lahko nudi le prostor, ne pa tudi finančne pomoči, a smo dobili donacijo iz akcije Radia 1 Deželak Junak in Rotary kluba Velenje,« je sklenila Bojana Špegel. Za zaposlene pri MZPM torej ne prihajajo počitnice, temveč zelo delovni dnevi, a je njihovo poslanstvo namenjeno prav temu, da svoj čas, znanje in energijo podarijo otrokom. In ko se bodo končale šolske počitnice, prihaja september s Pikinim festivalom, 50. jubilejna mala Napotnikova kolonija v Zavodnju …