Jutri na Velenjski plaži striženje za dober namen: Odrežimo drugačnost

»Dogodek se letos odvija že četrtič in izredno sem vesel, da vsako leto pripravimo več.

Vsako leto smo bolj zreli in odgovorni in letos sem izjemno ponosen, da smo se zbrali iz celotne Slovenije. Vremenska napoved je odlična in mi se bomo maksimalno potrudili pri pričeskah, ki si jih boste zaželeli.« nam je povedal Marko Hriberšek, ki je glavni organizator in pobudnik dobrodelne akcije Odrežimo drugačnost.

Vsako leto želijo zbrana sredstva podeliti dvema organizacijama. Ker dogodek poteka v Velenju bodo polovico sredstev letos podelili  Zvezi prijateljev Mladine Velenje, druga polovica pa bo namenjena Inštitutu Zlata Pentljica, ki ozavešča ljudi o raku pri otrocih in mladostnikih. Na dogodku bodo zbirali tudi postrižene lase, jih poslali v London  organizaciji Little Pricess trust, kjer bodo naredili lasulje za slovenske otroke, ki bijejo bitko z rakom.

»V življenju je potrebno marsikaj n ponosen se, da s svojim frizerskim poklicem rušim tabuje, povezujem in pišem posebno zgodbo« je povedal Marko Hriberšek, ki mu projekt ogromno pomeni in je ponosen na svojo ekipo, ki pripravlja projekt. Glavni cilji projekta so ravno druženje in povezovanje ter tudi dobrodelnost, Marko pa je izredno vesel, da lahko to izvede v domačem kraju, ob Velenjskem jezeru, ki ga ima sam zelo rad. Veseli ga tudi, da je projekt odlično sprejet.

Z ekipo si želi, da pride na dogodek čim več srčnih ljudi, ki so pripravljeni dobrodelnost izraziti na drugačen način. Striženje bo potekalo brez naročanja, po lanskih izkušnjah so ljudje morali na svojo novo frizuro tudi malo počakati, ampak Marko Hriberšek nam je povedal, da je pomemben dober namen in tako prosi za strpnost in dobro voljo. Obljublja, da bodo na vrsto prišli vsi, sporoča pa tudi: »Vsak, ki bo prišel naj donira po svojih zmožnostih, vsake donacije bomo res veseli!«

Začetek dobrodelnega striženja bo ob deseti uri na Velenjski plaži, s striženjem bodo zaključili ob osemnajsti uri, ob 19. pa bodo razkrili koliko sredstev so zbrali. Jutri bo striglo 41 frizerjev, prijavljenih jih je bilo več kot 70, ampak so morali število zaradi prostorske stiske omejiti .  »Akcijo bo ob 10. uri otvoril Dejan Kranjec, okoli ene popoldne pa bo z nami olimpijska prvakinja in fatalna Velenjčanka Gloria Kotnik. Pozdravit pa nas bo prišlo še veliko znanih Slovencev in podpornikov akcije, ki pa naj do jutri ostanejo skrivnost.« je zaključil Marko Hriberšek.