Na Žalskem v osebnem vozilu našli mrtvega otroka – Policija predstavila nove podrobnosti

Kot  smo  že poročali, so v torek v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, na območju Policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka.

Kot  smo  že poročali, so v torek v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, na območju Policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka.

Še  isto  popoldne so prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega   dejanja   povzročitev  smrti  iz  malomarnosti,  po  118  členu Kazenskega  zakonika. Obe  osebi,  mati  otroka in njen partner sta še v policijskem  pridržanju  in bosta v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku.

Včeraj  so na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne   preiskave,   z  nekaterimi  nadaljujejo  še  danes.  Pri  do  sedaj
opravljenih  hišnih  preiskavah  so  našli in zasegli prepovedane droge in bodo  podali  še  kazensko  ovadbo  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja neupravičena  proizvodnja  in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  in  postopki  v  športu  ter  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika.

Prav tako bosta ovadena tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po 192. členu Kazenskega zakonika. V preteklosti so obe osebi že obravnavali.  Eno  od  njiju  zaradi  več  kaznivih  dejanj  s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja, drugo  osebo  pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.